КНСБ ще поиска през следващата година да има 20 %

...
КНСБ ще поиска през следващата година да има 20 %
Коментари Харесай

КНСБ: По 20% върху заплатите за всички на първа линия от догодина

КНСБ ще изиска през идната година да има 20 % нарастване на заплатите в тези бюджетни системи, в които чиновниците не са получили нарастване през последните месеци за работата си на „ първа линия “ в изискванията на коронавирусна пандемия. Това съобщи в Пловдив президентът на синдиката Пламен Димитров, съобщи БНР.

Той акцентира, че по общини работещите в сходни структури остават с доста по-ниски приходи и това би трябвало да се поправя.

Пламен Димитров акцентира, че хората по места недоволстват поради изоставането на заплатите и даде за образец стартиралата подписка на работещите в Домашния обществен патронаж в Пловдив:

" Разликите в заплатите стават много съществени и хората разбираемо желаят нарастване на заплатите незабавно, плюс това общинските предприятия също би трябвало да получат своето нарастване за идната година. Ние и за тях желаеме 20-ина % ", уточни Димитров.

И защото, с цел да има сходно нарастване, то би трябвало да бъде заложено в бюджетите на общините за идната година, занапред ни предстоят диалози с тяхното съдружие, синдикалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР