КНСБ ще поиска през следващата година да има 20 %

...
КНСБ ще поиска през следващата година да има 20 %
Коментари Харесай

КНСБ: По 20% върху заплатите за всички на първа линия от догодина

КНСБ ще изиска през идната година да има 20 % нарастване на заплатите в тези бюджетни системи, в които чиновниците не са получили нарастване през последните месеци за работата си в изискванията на коронавирусна пандемия. Това съобщи в Пловдив президентът на синдиката, съобщи БНР.
Той акцентира, че по общини работещите в сходни структури остават с доста по-ниски приходи и това би трябвало да се поправя.
 МТСП: Заплатите на обществените служащи да са над 2 минимални МТСП: Заплатите на обществените служащи да са над 2 минимални
Над два пъти минималната работна заплата да получават част от обществените служащи от услугите, финансирани от държавния бюджет, предла...
Пламен Димитров акцентира, че хората по места недоволстват поради изоставането на заплатите и даде за образец стартиралата подписка на работещите в Домашния обществен патронаж в Пловдив:
" Разликите в заплатите стават много съществени и хората разбираемо желаят нарастване на заплатите незабавно, плюс това общинските предприятия също би трябвало да получат своето нарастване за идната година. Ние и за тях желаеме 20-ина % ", уточни Димитров.
И защото, с цел да има сходно нарастване, то би трябвало да бъде заложено в бюджетите на общините за идната година, занапред ни предстоят диалози с тяхното съдружие, синдикалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР