КНСБ се обяви против позиция на правителството, свързана с ползването

...
КНСБ се обяви против позиция на правителството, свързана с ползването
Коментари Харесай

КНСБ се обяви против позиция на правителството, свързана с ползването на платен годишен отпуск при незаконно уволнение

КНСБ се разгласи срещу позиция на държавното управление, обвързвана с използването на заплатен годишен отпуск при нелегално уволняване Незаконно уволнен и по-късно възобновен на работа човек няма право на заплатен отпуск за интервала, през който не е бил на работа - тази теза ще пази България по дело в Съда на Европейския съюз , формирано по питане на районния съд в Хасково по отношение на съответен трудов спор.
 
Срещу тази позиция, утвърдена от държавното управление предходната сряда, се разгласи през днешния ден КНСБ . От синдиката считат, че решението е взето без координиране със обществените сътрудници и без разискване в границите на съвета за тристранно съдействие.
 
Вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов напомни, че правото на отпуск е конституционно и съгласно Кодекса на труда се придобива при струпване на най-малко 8 месеца трудов стаж.
 
От синдиката виждат и друга заплаха в защитаването на тази позиция - близостта й с предлагането на бизнеса за отпадане на правото на заплатен отпуск за интервала на майчинството.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР