КНСБ също е срещу промените в Административнопроцесуалния кодекс (АПК), обявиха

...
КНСБ също е срещу промените в Административнопроцесуалния кодекс (АПК), обявиха
Коментари Харесай

КНСБ също се обяви срещу промените в АПК

КНСБ също е против измененията в Административнопроцесуалния кодекс (АПК), оповестиха от синдиката. След като по-рано през днешния ден президентът сезира Конституционния съд по проблема, от КНСБ оповестиха, че са подготвени да дават мнение в съда, в случай че бъде посочена като заинтригувана страна.
Синдикатът изпрати в детайли мнение до Народното събрание по отношение на наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху текстове от закона, само че депутатите го отхвърлиха. Юристите на синдиката са безапелационни, че една от конфликтните точки е в измененията в Административнопроцесуален кодекс е повишението размера на правосъдните такси, което съгласно тях на процедура съставлява ограничение на достъпа до правораздаване.
От КНСБ се оповестиха и срещу измененията, които се вършат с този закон по отношение на правото на пенсия за съдии и прокурори и следователи. Според синдикалистите, това се прави, изтъквам, през задният вход и се планува, в случай че към 31 декември 2018-та магистратите имат най-малко 35 години общ юридически стаж, от които най-малко две трети застрахователен стаж в органите на правосъдната власт, да могат да се пенсионират.
От КНСБ са безапелационни, че ценят труда на магистратите, само че не могат да се съгласят, че той е по тежък и виновен от този на миньори, енергетици или огнеборци, за които има въведено условие за навършена възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР