КНСБ предупреди, че в законопроекта, с който трябва да се

...
КНСБ предупреди, че в законопроекта, с който трябва да се
Коментари Харесай

КНСБ: Липсват съществени предложения в законопроекта, свързан с дължимите заплати

КНСБ предизвести, че в законопроекта, с който би трябвало да се реши казусът с дължимите заплати, липсват основни оферти на синдиката и омбудсмана.

Равносметката демонстрира, че от общия законопроект на профсъюз и публичен бранител, на финала отпадат значими моменти. Работниците няма да преминат от настоящето четвърто преди всичко в листата на кредиторите. Няма да се забрани прехвърлянето на компании, които дължат заплати. Ощетените няма да получат и правото да откриват произвеждане по неплатежоспособност.

Вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов чака Конституционният съд да се произнесе и по жалбата на Мая Манолова по настоящия в този момент текст, че на служащия се дължи обезпечен размер единствено 60% от заплатата:

Ако Конституционният съд почете това искане, само че съгласно нас в доста огромна степен казусът с неизплатените хонорари ще бъде притиснат до едни търпими размери, сподели Христов.

Между 40 и 70 млн. лв. годишно са забавените заплати – по данни на Инспекцията по труда, само че информацията се основава единствено на инспекции:

Какво е същинското положение в страната, никой не знае. Но и това, което се установи, не е малко. Един човек да не си е получил заплатата в точния момент, поражда въпросът за какво откакто Конституцията споделя, че би трябвало всичко да си получи, той не е получил.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР