КНСБ подкрепя омбудсмана Мая Манолова. Синдикатът се разгневи на депутатите,

...
КНСБ подкрепя омбудсмана Мая Манолова. Синдикатът се разгневи на депутатите,
Коментари Харесай

КНСБ се разгневи на депутатите

КНСБ поддържа омбудсмана Мая Манолова. Синдикатът се разгневи на депутати те, тъй като чиновниците към момента остават незащитени от неточни работодатели. 

Като съвносител на първичния взаимен законопроект за предотвратяването на 20-годишния проблем за неизплатените заплати, дружно с омудсмана, КНСБ споделя и прави оценка като основателна и обоснована вчерашната реакция на Мая Манолова.

Синдикатът посочи, че казусът не е в 6-месечното отсрочване на едно изменение. Проблемът съществувал от доста години.

От КНСБ демонстрират схващане, че е нужно време, с цел да се натрупа потенциал в Изпълнителна Агенция " Главна ревизия по труда " поради новите й функционалности. Според синдиката обаче отлагането е съдбовно за няколко хиляди служащи, чиито вземания зависят от този отлагателен период. " Става дума за милиони левове неполучени или забавени трудови хонорари през годините от началото на прехода до в този момент ", написа в изказването на КНСБ.

Синдикатът пита целесъобразно ли е било времето от 4 месеца, през което е работила специфичната краткотрайна комисия назначена от Народното събрание.

Конфедерацията се възмущава, че чак при второто четене на законопроекта в комисията на Народното събрание се внася новото допълнение по отношение на коментираните нови функционалности на ГИТ.

Синдикатите допускат, че в следствие от близо 6 месечното разискване на законопроекта, той евентуално ще бъде признат в края на декември. Логично е той да влезе в действие от началото на идната година. От КНСБ питат не можеше ли това да стане по-бързо.

Синдикатът е безапелационен, че изгубени са освен последните 10 месеца от момента на внасянето на общия законопроект, а са изгубени над 10 години от " неналичието на политическо предпочитание да се постави завършек на това порочно събитие ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР