,,КНСБ оценява внесения бюджет с измененията, които бяха направени буквално

...
,,КНСБ оценява внесения бюджет с измененията, които бяха направени буквално
Коментари Харесай

Пламен Димитров: КНСБ оценява бюджета като напрегнат

,,КНСБ прави оценка импортирания бюджет с промените, които бяха направени безусловно последните дни, и минимизирането на приходите и разноските без надлежно таксата за транспорт на газ и понижаване на финансовата стратегия, като под напрежение, изключително в приходната част``. Това съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (KНСБ) Пламен Димитров. От синдиката показват през днешния ден позициите си по плана на Бюджет 2024 и Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година

,,За нас бюджетът не наподобява неосъществим, както някои настояват, изключително във връзка с събираемостта на неговите доходи. Утре се чака съвещание на Националния съвет за тристранно сътрудничество``, добави Димитров.

Министърът на финансите Асен Василев организира преди дни експертна среща с подкрепящите държавното управление партии в Народното събрание, с цел да обсъдят какви корекции са нужни в проектобюджета за 2024 година след рецензиите от страна на парламентарните групи на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи. В петък, 17 ноември, от финансовото министерство осведомиха, че планът на държавния бюджет за 2024 година ще бъде модифициран, с цел да може тази седмица да бъде разискван на тристранен съвет, признат от Министерския съвет и импортиран за разглеждане в Народното събрание.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР