КНСБ оценява бюджета като напрегнат. Това коментира президентът на синдикалната

...
КНСБ оценява бюджета като напрегнат. Това коментира президентът на синдикалната
Коментари Харесай

Пламен Димитров: КНСБ оценява бюджета като напрегнат

КНСБ прави оценка бюджета като под напрежение . Това разяснява президентът на синдикалната организация Пламен Димитров . Това важи съгласно него изключително за приходната част. Но за тях бюджетът не наподобява неосъществим.

Неговият коментар идва на фона на новината от края на предходната седмица, че бюджетът ще бъде модифициран , с цел да може на следващия ден да бъде прегледан от Националния съвет за тристранно съдействие.

Що се отнася до приходите това, което тормози най-много КНСБ, е заложеният двоен растеж при бюджетните средства.

Димитров разяснява и Брутния вътрешен артикул, като съгласно него скоро и той ще бъде ревизиран нагоре и ще стане близо 193 милиарда лв. . Но в това време той е черноглед за осъществяването на финансовата стратегия, заложена в проектобюджета. И това ще въздейства също върху действителния растеж на Брутния вътрешен артикул, съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

Според президента на КНСБ 3% недостиг може да бъде защитим . От синдиката приветстваха заложените близо 5 милиарда лв. повече за обществени действия . Част от тях са за увеличението на пенсиите следващата година по така наречен „ швейцарско предписание “. Той приказва и за повишаването на минималната работна заплата.

За КНСБ били проблем разноските за заплат и. И те желаеха спомагателни 600-700 милиона лв. в разнообразни браншове.

Димитров разкритикува заложеното нарастване на учителските хонорари, като съгласно него то не е такова, каквото би трябвало да бъде, тъй като не е планувано покачване във висшето обучение. Допънителни средства чакат и за заплати в бранша на опазването на здравето. Нещо повече. От синдиката заплашиха, че в случай че не се удовлетвори тяхното искане, би трябвало да се чакат митинги .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР