КНСБ очаква правителството да намери 8,5 млн. лв., за да

...
КНСБ очаква правителството да намери 8,5 млн. лв., за да
Коментари Харесай

КНСБ иска от кабинета да отпусне 8,5 млн. лева, за да се увеличат заплатите на медиците в градините и училищата


КНСБ чака държавното управление да откри 8,5 млн. лева, с цел да могат заплатите на всички медицинските експерти в бранш „ Детско и ученическо опазване на здравето ” да доближат 900 лева Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи БГНЕС.

“В този сегмент на системата опазването на здравето работят към 11 000 медицински експерти – една сериозна част от всички работещи в бранша ”, уточни Димитров. “Това, което имаме като конкретика, ще го изпратим на министър-председателя и финансовия министър още през днешния ден. Имам предварителни диалози. Надявам се, че този път чуваемостта ще бъде по-висока, и за разлика от предходните ни диалози в подтекста на приемането на бюджета, в този момент ще имаме по-голям триумф с тези спомагателни средства – да стигнат равнищата, които всички желаеме ”, сподели Димитров.

От конфедерацията обобщиха и данни, които имат за над 200 общини в страна: В 26 общини главната заплата за заетите в детските ясли, детските кухни и яслените групи в детските градини са от 900 до 1000 лева, същите заплати са реализирани в 31 общини в здравните кабинети в детските градини и учебните заведения. Например – в Благоевград заплатата е 900 лева и за двете действия, в благоевградската област Белица единствено в здравния кабинет заплатата е 900 лева В 40 общини заетите в областта на детските ясли, детските кухни, и яслените групи получават заплати сред 610 и 700 лева Същата сума получават и работещите в здравните кабинети в 65 общини в страната.

Гинка Василева, специалист в КНСБ сподели, че оферират смяна и в Наредба, която споделя, че когато има 800 деца в едно учебно заведение и 60 деца в детска градина, може да има 1 ангажиран медицински експерт. „ Ще желаеме понижаване на броя на децата в учебните заведения и детските градини ”, сподели тя.

„ На 15 март Министерството на финансите би трябвало да дефинира единните разходни стандарти за 2021 година. Сега е доста значимо да се дадат реалистични единни разходни стандарти за идната година ”, уточни водачът на КНСБ. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР