КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение

...
КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение
Коментари Харесай

КНСБ отхвърля орязването на разходи за ръст на пенсии и заплати в Бюджет 2023

КНСБ няма да одобри да бъдат орязани разноските за нарастване на пенсии и заплати в плана за бюджет за 2023 година Синдикатът ще предложи и преструктуриране на приходите от налози, сподели в изявление за БНР Виолета Иванова от Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ.

" Ще предложим съответна приходна и разходна част на бюджета с повече разноски за заплата и с премерени и преструктурирани доходи от налози. Това е вид, тъй като в оферти бюджет ние не виждаме политика по приходите. Няма да се съгласи с този вид, а в противен случай, ние ще работим за увеличение на работните заплати и за една устойчива политика по приходите ", уточни Иванова.

В началото на идващия месец от КНСБ ще предложат вид за уравновесен бюджет с обезпечени доходи за пенсии и заплати и увеличение на някои налози, сподели още Виолета Иванова.

" Има задоволително буфери, които могат да доведат за балансиране на бюджета. При този растеж на цените ние не можем да допуснем, че пенсиите не би трябвало да бъдат увеличени от 1 юли. Същото се отнася и за разходната част по работните заплати. Има задоволителни буфери, които могат да балансират бюджета, възобновяване на Данък добавена стойност, увеличение на корпоративния налог на 15% ", сподели още тя.

Според Виолета Иванова единствено нарастването на налог облага от 10 на 15% ще донесе доходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лв..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР