КНСБ не предлага увеличение на данъците, а преразпределение на данъците.

...
КНСБ не предлага увеличение на данъците, а преразпределение на данъците.
Коментари Харесай

КНСБ: Никой няма да пострада от нашата данъчна реформа

КНСБ не предлага нарастване на налозите, а преразпределение на налозите. В това увери президентът на синдикалната организация Пламен Димитров при представянето на визията на КНСБ по отношение на данъчната система в България.

" Този мит желая да го развенчая, че желаеме да подвигаме налозите върху компаниите, само че като цяло ние не предлагаме нарастване на данъчните доходи и политиките ", безапелационен бе синдикалният водач.

КНСБ предлага н еоблагаем най-малко, еднакъв на МРЗ на страната, въвеждане на 15% налог върху приходите на физическите лица, въвеждане на 15% налог върху приходите на юридическите лица и понижаване на общата ставка на Данък добавена стойност на 15%.

Основните стопански и обществени политики би трябвало да се вършат през разходната част на бюджета, а не през данъчната. Епизодични инцидентни и безпринципни понижения на данъчни ставки не поддържаме, даде да се разбере Пламен Димитров и настоя за общо понижение на данъчната ставка , а " освен на един, който има диадема на главата ".
 Сивата стопанска система у нас
Сивата стопанска система у нас " създава " 23 милиарда лева

Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров

" Никой работещ човек няма да пострада от нашата данъчна промяна ", увериха от КНСБ и допълниха, че разноските на всеки един българин с техните промени би трябвало да намалеят.

Тази данъчна промяна е в подобаващото време предлагана от нас. Преди изборите би трябвало да се случат основни политики в региона на налозите и по тази причина КНСБ слага тематиката пред хората, които желаят да ръководят страната в идващите години.

За КНСБ справедливостта е основен въпрос и считат, че техните ограничения могат да допринесат в главите на повече работещи хора да има чувство за по-голяма правдивост.

Всички знаем, че налозите са нещо, без което не можем, без значение, че няма човек, който да ги харесва. Когато приказваме за данъчната система, сигурно би трябвало да бъде подчинена на правила, които се нарушават , уточни Димитров.

Има потребност от данъчна промяна в страната. Данъците би трябвало да бъдат задоволително ниски и добре поставени като система, с цел да могат хората и компаниите да бъдат стимулирани да ги заплащат, а не да ги заобикалят, настоя той.

Балансът от това какво вземаш и на кого го даваш през бюджетните политики, е от значителното значение за чувство за правдивост в обществото , безапелационни бяха от КНСБ. Несправеливото систематизиране на паричния приход в предприятия и недокрай уравновесената данъчна система основават чувството за неправда в хората.

Има тежки и дълбоки неравенства в подоходите на популацията, посочи синдикалист номер едно. Има аргументи хората да усещат, че нещата в България не се случват вярно, акцентира Пламен Димитров.

По данни на АИКБ и Национален статистически институт сивата стопанска система у нас стабилно стои на 20-21% от брутния артикул, или едни от Преките и косвените налози в допълнение наливат вода в мелницата на неравенствата и чувството за неправда, уточни президентът на КНСБ.

Преките и косвените налози разтварят ножицата на неравенствата. Косвените налози постоянно се понасят по-тежко от нискодоходните групи по отношение на високите приходи. Данъчната система все още генерира неправда и полза данъчните субекти незаслужено, регистрираха от КНСБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР