КНСБ настоява за поне 10% увеличение на всички бюджетни заплати,

...
КНСБ настоява за поне 10% увеличение на всички бюджетни заплати,
Коментари Харесай

КНСБ настоява за поне 10% увеличение на всички бюджетни заплати

КНСБ упорства за най-малко 10% нарастване на всички бюджетни заплати, сподели в Министерския съвет водачът на синдиката Пламен Димитров .
 
Той и представители на Конфедерацията връчиха в НСТС декларация от протестиращите. Очакваме преди внасянето на бюджета в Министерския съвет да бъдат чути нашите тревожни сигнали за сферите, които остават без никакво нарастване на заплатите и за тези, които не получават толкоз, колкото заслужават, уточни Димитров.
 

Сметката на КНСБ е, че за настояванията им трябват сред 100 и 150 млн. лв. . Според синдиката е извънредно необходимо нарастването на заплатите на 14 000 души, подчинени на здравното министерство, които работят в психиатричните лечебни заведения, центровете по кръвопреливане и районните здравни инспекции.
 
КНСБ упорства още и за нарастване на заплатите в Селскостопанската академия, на хората, заети с битката с градушките, както и на работещите в областта на културата.
 

Пламен Димитров изясни, че заетите в тези браншове имат настройката да излязат на спомагателни митинги, в случай че не получат нарастване на възнагражденията.
 
Синдикатът чака и реакцията на бизнеса по настояванията на КНСБ заплатите да порастват в действителни измерения , а не да се лишават придобивки. Ако не чуем отговор, ще продължим с митингите, зави Димитров. Той посочи, че митингите евентуално ще бъдат ориентирани към съответни работодатели или сектори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР