КНСБ, КТ Подкрепа и техните индустриални федерации проведоха Национална акция

...
КНСБ, КТ Подкрепа и техните индустриални федерации проведоха Национална акция
Коментари Харесай

Над 101 500 подписа в подкрепа на искане за промени по формулиране на минималната заплата

КНСБ, КТ " Подкрепа " и техните индустриални федерации организираха Национална акция на работеща България " Заедно да защитим труда си!, оповестиха от КНСБ, написа БГНЕС. В рамките на акцията бе проведена национална подписка измежду работещите български жители, посредством която бяха събрани 101 586 подписа.

Всички те упорстват за нормативни промени, посредством които да се реализира: доста увеличение на заплащането за нощен труд и за време разполагаем като функционалност от минималната работна заплата (МРЗ) за страната; въвеждане на сумирано пресмятане на работно време единствено за производства с непрекъсваем (непрекъснат) софтуерен режим на работа; гарантиране на действителното отчитане и възнаграждение на положения ексклузивен труд при сумирано пресмятане на работно време и увеличение на заплащането му на 75% (в почивни дни) и 100% (на публични празници).

Утре (29.06.20 г.) в 10:30 ч. президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов ще връчат подписката в Министерство на труда и обществената политика (МТСП), като отраслова институция.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР