КНСБ изразява загриженост за здравословното състояние на своите колеги и

...
КНСБ изразява загриженост за здравословното състояние на своите колеги и
Коментари Харесай

КНСБ не подкрепя гладната стачка в Български пощи

КНСБ показва угриженост за здравословното положение на своите сътрудници и показва подготвеност да им обезпечи експерти по здравна грижа в идващите дни. Това оповестиха от КНСБ във връзка последните събития в " Български пощи " ЕАД.

За синдиката остават неизяснени аргументите , провокирали гладната стачка на служащите, защото към днешна дата всички претенции са изпълнени.

Проблемите на Дружеството са известни от дълго време и са в основата на днешното положение както във връзка с активността, по този начин и във връзка с трудовия и обществен статус на служащите и чиновниците.

Независимо от компликациите и проблемите в Дружеството от години водещ е положителният разговор сред работодатели и синдикати. Той носи и съответни изгоди за служащите като 55% растеж на заплатите в последните години, контрактуван спомагателен заплатен годишен отпуск от 4 дни , контрактуван 1% върху заплатата клас прослужено време за всяка година, призната бонусна система, компенсации при редуциране на служба и при пенсиониране, вдишване на редица обществени заплащания и други

Според КНСБ обаче напоследък разговорът и използването на КТД са сложени под напън от представителите на профсъюз " Защита " , които се пробват да заемат присъединяване в договарянията. " Защита " има действителната опция да убеждава служащите в тяхната справедливост, а те имат свободата да я последват. Доверието на хората, а не политическите подкрепи вършат синдикатите мощни и достоверни.

СФС към КНСБ е уверена, че синдикатите не трябва да бъдат въвличани в политически планове. Според КНСБ депутатите би трябвало да вземат решение законодателно проблемите на Дружеството, а не да лобират намерено за един от синдикатите в него.

Припомняме, че митингът на пощенските чиновници стартира на 30 юли с гладната стачка на Златка Младенова поради спрените ваучери и парите за клас прослужено време в сдружението. След това още 10 чиновници на " Български пощи " се причислиха към митинга на колежката си Младенова, която гладува повече от седмица.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР