КНСБ искат и да се упражняват не повече от 150

...
КНСБ искат и да се упражняват не повече от 150
Коментари Харесай

Осезаемо Вдигат Заплатите На Много Българи! Ето Кого Засяга Повишението!

КНСБ желаят и да се упражняват не повече от 150 часа ексклузивен труд на годишна база. Пак на годишна база това за автотранспорта значи 3 млн. и 200 км по-малко и унищожаване на нощния превоз, понижаване на разписанията, само че опазване на брутните хонорари на водачите.

За елекротранспорта синдикалните организации упорстват за 917 000 км по-малко.

По думите на ръководителя на СТСБ Екатерина Йорданова синдикалните организации носят отговорност и задача да се грижат за изискванията на труд на всички чиновници на градския превоз.

Според нея синдикалните организации всяка година реализират нарастване на приходите сред 5 и 10%, според от сдружението, на чиновниците в градския превоз. Йорданова упорства за промени в Наказателния кодекс за криминализиране на експанзията против автобусни водачи и контрольори. Тя желае и законодателни промени в Закона за придвижване по пътищата.

Проблемите в градския превоз разяснява и президентът на КНСБ организация Пламен Димитров. По думите му 140 000 души липсват в автотранспорта и 114 000 души в електротранспорта.

Според него в последните седмици и месеци проблемите на чиновниците в градския превоз не били показани вярно и с тях се злоупотребява.Според Димитров казусът си остава " приходите, приходите и отново приходите ".

Припомняме, че през предходната седмица в КНСБ се организираха диалози със синдикалните организации в градския превоз. На нея над 100 представители на работещите в превоза на столицата показаха проблемите си, свързани с работното време, изключителния труд, заплащането в фирмите, дефицита на фрагменти.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР