КНСБ и КТ Подкрепа започват национална акция Заедно да защитим

...
КНСБ и КТ Подкрепа започват национална акция Заедно да защитим
Коментари Харесай

КНСБ и КТ Подкрепа започват национална акция Заедно да защитим труда си

КНСБ и КТ " Подкрепа " стартират национална акция " Заедно да защитим труда си " за смяна на трудовото законодателство, обвързвана със заплащането на нощния труд, ненормираното работно време и наложителните почивки.

Синдикалистите предизвикват основаването на подписка, като претекст за нея е растящото неодобрение както и сигнали от страна на служащи и чиновници и синдикални представители за разпределението на работното време, за неосигуряването от страна на работодатели на наложителни почивки, нерегламентирано полагане на ексклузивен труд, както и проблеми, свързани с неговото неплащане. Синдикалистите се базират на статистиката на Главна ревизия по труда, която регистрира сериозна периодичност на нарушеуние на трудовите права, свързани с работното време.

От години двата синдиката упорстват за покачване на заплащането за изключителния и нощния труд. Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи по-рано тази година, в изявление за " Хоризонт ".

" Работата е заран от 9 вечер до 5 и всичко отвън това би трябвало да се заплаща по-скъпо като труд ".

Според вицепрезидента на КНСБ Чавдар Христов българското законодателство се отклонява от интернационалните стандарти по метода на пресмятане на работното време.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР