КНСБ и КТ Подкрепа пускат писмо до премиера Борисов в

...
КНСБ и КТ Подкрепа пускат писмо до премиера Борисов в
Коментари Харесай

КНСБ и КТ Подкрепа пускат писмо до Борисов в защита на Бисер Петков

КНСБ и КТ " Подкрепа " пускат писмо до премиера Борисов в отбрана на обществения министър Бисер Петков. " Премиерът Бойко Борисов би трябвало да размишления за оставката на Бисер Петков . Все още има благоприятни условия министърът в оставка да стане още веднъж настоящ . Премиерът може да я върне назад ", разяснява пред БТВ президентът на КСНБ Пламен Димитров. Според него оставката е неточност и той настоя за връщането на обществения министър.

Според Пламен Димитров, министър председателят е много еластичен и е посочил, че може да реагира и в такава обстановка. Президентът на КНСБ дава образец с оставката на енергийния министър Теменужка Петкова , която по този начин и не се осъществя.

" Бисер Петков е един от доста положителните министри в този кабинет . Той съумя да откри разговора и с бизнеса, и със синдикатите. Протестиращите майки на деца с увреждания не желаят неговата оставка, а решение на казуса ", разяснява Пламен Димитров.

 Майки на деца с увреждания не престават митингите, оставка не са желали
Майки на деца с увреждания не престават митингите, оставка не са желали

В създалата се обстановка могат обаче да провеждат по-мащабен митинг за оставката на целия кабинет

Димитър Манолев, президент на КТ " Подкрепа " и Пламен Димитров, президент на КНСБ подписаха писмо, с което упорстват оставката на обществения министър да бъде преразгледана . Те чакат и среща с Борисов до края на седмицата:

Уважаеми господин Борисов,

Току-що медиите разпространиха странна и нелогична за нас вест. Министърът на труда господин Петков е подал оставка и Вие сте я приели. Причината, която се акцентира е неспособност да се овладее създалото се напрежение по отношение на настояванията на родителите на деца с увреждания.

За нас е изненадващо, даже нелогично единственият министър, който неведнъж срещна с представителите на тези родители, изследва техните терзания, претенции и искания, да понесе такава отговорност. Още повече, че неотложно предприе дейности, образува група с присъединяване на представители на заинтригуваните родители, с цел да се уредят нормативно настояванията на протестиращите - да се слагат самостоятелните потребности на децата в основата на политиките и ограниченията за подкрепяне, да се уреди въпросът с тъй наречените " персонална помощ " и прочие Те одобриха този метод, участваха в срещите, само че за какво не преустановиха митингите, на нас не ни е известно.

Уважаеми господин Борисов,

Вие добре знаете че проблемите на фамилиите на деца с увреждания не са от през вчерашния ден и не са елементарно решими, в т. ч. по финансови аргументи. Както е известно лостовете не са единствено в ръцете на общественото министерство, което дава отговор за подпомагането като цяло. Важни отговорности имат и Министерство на здравеопазването, Националната здравно-осигурителна каса (това са деца със заложен здравен статус), както и Министерство на образованието, тъй като децата с увреждания имат право на обучение, т.е. да могат да посещават учебни заведения, които обаче надалеч не са пригодени за задачата. А решаваща е ролята на Министерство на финансите, което би трябвало да подсигурява ресурсно правата.

За нас е изрично неправилно за тези разнородни проблеми да понесе отговорност един от най-успешните и квалифицираните професионално министри във Вашия кабинет- господин Бисер Петков. И това не е прочувствена оценка на двете синдикални конфедерации, обществен сътрудник на Правителството. Само през интервала на Председателството, господин Петков съумя ослепително да съчетае оперативните си задължения в МТСП и да показа страната си пред Европейски Съюз на извънредно високо равнище. Бяха готови и предпазени извънредно мощни досиета, които имат общоевропейско значение. Достатъчно е да посочим единствено тематиките по Европейския дирек за обществените права и Бъдещето на труда.

Уважаеми господин Борисов,

Като президенти на двете най-големи и най-представителни организации, членове на НСТС и виновни сътрудници на Правителството и на Вас персонално, упорито Ви молим да преразгледате решението си да бъде призната оставката на господин Бисер Петков. Настояваме той да продължи да носи отговорностите, поети при сформирането на ръководеното от Вас държавно управление и да доведем до край уговорките на обществените сътрудници за такива промени в трудовото и общественото законодателство, които фактически да се по-близки до упованията на жителите и до техните потребности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР