КНСБ и КТ Подкрепа подготвят обща национална протестна демонстрация за

...
КНСБ и КТ Подкрепа подготвят обща национална протестна демонстрация за
Коментари Харесай

КНСБ и Подкрепа подготвят национален протест

КНСБ и КТ " Подкрепа " приготвят обща национална протестна проява за края на месец ноември, в случай че в околните дни ръководещите не отдръпват предлагането си първият ден от болничните да не се заплаща. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров след незабавна среща с водачите на федерациите членки на Конфедерацията, съобщи БНР.
Предстоят срещи на стачните комитети на двата синдиката. Работещите са подготвени на радикални дейности поради желанието първият ден от болничните да не се заплаща, сподели още Димитров. Готвим взаимна национална акция, в случай че няма назад деяние от Коалиционния съвет, а то ще стане ясно в идващите няколко дни. Ние ориентираме своето финално деяние - за каква протестна проява и по какъв метод ще активизираме хората към края на месеца, само че насочваме зов към всички български служащи и чиновници да се активизират и да бъдат подготвени за присъединяване в това национално деяние. Казахме ясно двамата с Манолов, това няма да стане. С договаряния, с причини, на масата на разсъдъка или от улицата, няма да го допуснем да се случи, безапелационен бе Димитров.
От профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ оповестиха, че стартират подготовка за национални протестни и протестни дейности и ще затвори просветителните институции, в случай че бъде признато предлагането да не се заплаща първият ден от болничния.
Намерението на страната потвърждава, че националният обществен разговор е незначим и неефикасен, генериращ фиктивни политики. Ако бъде призната тази мярка, хиляди учители ще бъдат принудени да вървят заболели на работа, което слага под голяма заплаха българските деца и възпитаници, се споделя в позицията на синдиката.
Вчера от Конфедерацията на труда “Подкрепа “ към този момент оповестиха подготвеност да изоставен Националния съвет за тристранно съдействие, както и да провеждат народен митинг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР