КНСБ и КТ "Подкрепа" подготвят обща национална протестна демонстрация за

...
КНСБ и КТ "Подкрепа" подготвят обща национална протестна демонстрация за
Коментари Харесай

Синдикатите подготвят национален протест заради болничните

КНСБ и КТ "Подкрепа " приготвят обща национална протестна проява за края на месец ноември, в случай че в околните дни ръководещите не отдръпват предлагането си първият ден от болничните да не се заплаща.

Предстоят срещи на стачните комитети на двата синдиката. Работещите са подготвени на радикални дейности поради желанието първият ден от болничните да не се заплаща, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

В неделя КТ "Подкрепа " разгласи подготвеност да напусне Националния съвет за тристранно съдействие и да провежда всеобщ народен работен митинг.

Синдикатите упорстват министър председателят Бойко Борисов да се запознае с техните причини в незабавен порядък, защото срокът за промени в Бюджет 2020 изтича на 20 ноември.

Националните работодателски организации поддържат концепциите на ръководещата коалиция за болничните. "Принципното мнение на БТПП, а и на всички организации на работодателите е, че не би трябвало те да се натоварват с нито един ден болнични. Различните разновидности, които сме предложили, към момента са настоящи – последователно понижаване на разноските на работодателите и прехвърлянето им напълно към бюджета на ДОО ", обявиха в своя позиция от Българската търговско-промишлена палата.

КРИБ поддържа изцяло предлагането първият ден от болничните да не се заплаща. От организацията акцентират, че това трябваше да е направено доста от дълго време – незабавно след приключването на международната финансова и икономическа рецесия, защото заплащането на първите три дни болнични от работодателя беше включено единствено като краткотрайна антикризисна мярка.

Според ръководещите приемането на предлагането ще пресече злоупотребите с подправените болнични.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР