КНСБ и КТ Подкрепа подготвят общ национален протест в края

...
КНСБ и КТ Подкрепа подготвят общ национален протест в края
Коментари Харесай

Синдикатите с протест в края на ноември заради болничните

КНСБ и КТ " Подкрепа " приготвят общ народен митинг в края на месец ноември, в случай че ръководещите не отдръпват предлагането си да не се заплаща първият ден от болничните. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров след незабавна среща с водачите на федерациите членки на Конфедерацията. Предстоят срещи на стачните комитети на двата синдиката, заяви БНР.
" Ако сходно предложение би трябвало да се внесе през закона за бюджета на ДОО – крайният период е на следващия ден. Ако ръководещите решат да го внесат като обособен ЗИД с две четения или през различен закон, чиито краен период е също тази седмица. С оглед на тези периоди, нашето финално деяние е към края на месеца ", изясни водачът на КНСБ.
Засега няма никаква реакция от премиера или формалните лица. Заявки за диалози все още не сме получили. Междувременно ние продължаваме координацията сред структурите в страната, изясни Димитров. „ Информацията, която получаваме е с възходяща паника. Хората по никакъв метод не одобряват сходно предложение и са подготвени на радикални дейности “, предизвести той.
" И готвим взаимна национална акция, в случай че няма назад деяние от Коалиционния съвет, а то ще стане ясно в идващите няколко дни. Ние ориентираме своето финално деяние - за каква протестна проява и по какъв метод ще активизираме хората към края на месеца, само че насочваме зов към всички български служащи и чиновници да се активизират и да бъдат подготвени за присъединяване в това национално деяние. Казахме ясно двамата с Манолов, това няма да стане. С договаряния, с причини, на масата на разсъдъка или от улицата, няма да го допуснем да се случи ", сподели Пламен Димитров.
От профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " оповестиха, че стартират подготовка за национални протестни и протестни дейности, които ще затворят просветителните институции, в случай че бъде признато предлагането на ГЕРБ и " Обединени патриоти ".
Вчера от Конфедерацията на труда “Подкрепа “ към този момент оповестиха подготвеност да изоставен Националния съвет за тристранно съдействие, тъй като се оказва, че постигнатото там е без значение.
" Намерението на страната потвърждава, че националният обществен разговор е незначим и неефикасен, генериращ фиктивни политики. Ако бъде призната тази мярка, хиляди учители ще бъдат принудени да вървят заболели на работа, което слага под голяма заплаха българските деца и възпитаници ", се споделя в позицията на синдиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР