КНСБ и КТ "Подкрепа" определиха като, меко казано, неприемливо предложението

...
КНСБ и КТ "Подкрепа" определиха като, меко казано, неприемливо предложението
Коментари Харесай

Синдикатите искат спешна среща с Борисов заради първия ден от болничните

КНСБ и КТ "Подкрепа " дефинираха като, меко казано, недопустимо предлагането на ръководещите първият ден от болничните да не се заплаща. Лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов заявиха на взаимно изказване, че няма да одобряват такова решение, че към този момент са в спор с ръководещите и желаят незабавна среща с премиера и финансовия министър, на която чакат по най-бързия метод днешното предложение да се ревизира.

ГЕРБ и "Обединени патриоти " се схванаха през днешния ден на съдружен съвет минималната пенсия от първи юли следващата година да стане 250 лв., а от 1 януари 2020 година първият ден от болничните да не се заплаща, а вторият и третият ден да се поемат, както и до момента, от работодателите.

Управляващите се схванаха за 250 лв. минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

Синдикатите обявиха, че това предложение не е съветвано и в съгласие с никой от тях. По думите на Пламен Димитров е станало ясно, че предлагането е пристигнало от финансовия министър.
Лидерите на синдикатите ще се допитат до своите структури, ще свикат конфедеративните си препоръки, на които ще бъдат разисквани по-нататъшните дейности, в случай че решението не се ревизира.

Президентите на двата синдиката чакат в тази ситуация да бъдат подкрепени освен от хора, които имат нещо общо със синдикалното придвижване, само че и от всички жители.

Исканията на синдикатите тази година много скромни. Причината - бюджетът ги удовлетворява

Пламен Димитров и Димитър Манолов оповестиха, че тематиката за болничните, дружно с други тематики, са били предмет на двустранно съглашение сред всички национално-представителни организации на синдикатите и работодателите, като договарянето е траяло от юли до септември и в него са взели участие водачите на тези организации. Те са се разбрали да предложат на ръководещите първите три дни да се изплащат от Национален осигурителен институт, защото осигурителният риск би трябвало да се поема от осигурителната система. Така, по думите им, никой няма да бъде ощетен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР