КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа ще отбележат с поредица

...
КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа ще отбележат с поредица
Коментари Харесай

Синдикатите отбелязват 1 май с шествие, концерт и блокада на Орлов мост

КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа " ще отбележат с поредност от разнообразни събития Деня на труда и интернационалната работническа взаимност, съобщи БНР.

Сред тях е обсада на основно кръстовище, шествие и концерт в столицата. По този метод синдикатите ще насочат послания за по-високи приходи, безвредни и здравословни условия на труд, както и за обективен енергиен преход.

КНСБ провежда акция под наслов " За правото на сдружаване и почтени заплати! ". От 10 часа за малко бе блокирано придвижването в центъра на столицата в региона на Орлов мост. След това на входа на Борисовата градина ще се организира синдикален хепънинг, на който искащите могат да беседват с специалистите на конфедерацията и да получат материали с настояванията ѝ. За 11 часа е планувано шествие на Конфедерация на труда " Подкрепа " от площад „ Света Неделя “ в София до музея " Земята и хората ", където от 12:30 до 22 часа ще се организира обичайният концерт " Рок за труда ", който Конфедерацията провежда от 2017-а година насам с спиране поради пандемията. Ще вземат участие ВалдиТотев, Милена, Атлас, Спринт, Васко Кръпката и Подуене блус бенд и други реализатори. Вицепрезидентът на " Подкрепа " Иоанис Партениотис разяснява:

" Имахме куража да си върнем празника от обособени политически обединения, които го бяха обсебили ", разгласи той, представен от БНР.

Шествието ще премине по бул. " Витоша " и ще бъде предвождано от детски духов оркестър от 1-ва Английска гимназия дружно с мажоретния състав.

Партениотис акцентира, че с деянията синдикалистите ще повдигнат своя глас " за по-добър живот в България, тъй като българите в последните 3 години в резултат на многото рецесии, които ни заобикалят, доста обедняха. Ще настояваме за по-високи приходи. България е енергиен център на Балканите и по-никакъв метод не желаеме да загубим това енергийно сърце на българската стопанска система ".

Сред другите претенции е приемането на ново съответно на днешните действителности законодателство, регламентиращо провеждането стачки, манифестации и шествия.

Началото на празнуването на 1 май е през 1886 година, когато е оповестена обща стачка във всички американски щати, тъй като служащите нямат съвсем никакви права, работят до 16 часа дневно при доста неприятни условия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР