КНСБ хареса бюджета за 2021 г. Щедър е, каза президентът

...
КНСБ хареса бюджета за 2021 г. Щедър е, каза президентът
Коментари Харесай

КНСБ хареса бюджета: Щедър е!

КНСБ хареса бюджета за 2021 година Щедър е, сподели президентът на синдиката Пламен Димитров в " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3. За разлика от редица икономисти, които дефинираха плановете като предизборни, а харчовете големи и на калпак, синдикалистът счита, че бюджетът не е избирателен, а за хората.

Димитров предвижда, че дефицитът ще се финансира със заеми. За пенсиите, той означи, че в случай че се следва швейцарското предписание, минималната пенсия не би прескочила прага на беднотия, тъй като той пораства със същата стъпка. Поради тази причина е добре, че минималната пенсия е закрепена на много по-висока стойност от до момента.

Според КНСБ се върви към попълване на пенсионния фонд 2/3 от вноски и 1/3 от бюджета. Димитров напомни, че единствено преди 6-7 години едвам 40% от фонда се е попълвал от вноски. По отношение на МРЗ, Пламен Димитров напомни, че се чака инструкция на Европейска комисия за минималните работни заплати, като ще се желае минималната работна заплата да е 60% от междинната за страната. Той предвижда, че трябват 1 милиард лв. в допълнение, с цел да се продължи мярката 60/40 и през идната година. Това се оказа работеща мярка по неговите думи. Мнението му е, че бюджетът за идната година не е избирателен, а в интерес на хората.

Всичко което пречи на стопанската система, би трябвало доста деликатно да се преценя. Местните щабове би трябвало да преценят според от степента на болестта. Области в алената зона е обикновено да затварят нощни заведения, сподели президентът на КНСБ във връзка усложняващата си епидемиологична конюнктура у нас.Той изрази вяра това да докара до позитивни резултати.

" Положението е експоненциално обезпокоително. Не можем да се опазим напълно, само че би трябвало да бъдат открити спомагателни средства. ", безапелационен бе Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР