Книн. Министърът на отбраната на Хърватия Дамир Кръстевич заяви в

...
Книн. Министърът на отбраната на Хърватия Дамир Кръстевич заяви в
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Хърватия: Хърватската армия е готова за нова операция „Буря“, нанесохме решаващия удар на политиката и идеята за Велика Сърбия

Книн. Министърът на защитата на Хърватия Дамир Кръстевич съобщи в понеделник, че хърватската войска е подготвена за нова интервенция „ Буря “, предава белградският всекидневник „ Вечерне новости “ .
„ Предупреждаваме всички,които през днешния ден имат искания по отношение на нашата страна и които възнамеряват да създадат нещо срещу Хърватия, че хърватската войска е подготвена за нова „ Буря “. Не застрашавам никого, както и не желаеме нищо, само че сме подготвени да пазиме нашата страна “, акцентира той по време на приема за военни командири в Книнската цитадела във връзка 24-тата годишнина от интервенция „ Буря “, в границите на която бяха изгонени 250 хиляди сърби от Хърватия.
Той сподели, че с „ интервенция „ Буря “ политиката и концепцията за Велика Сърбия са изцяло победени “, както и „ че окупираните региони са освободени, където агресорът се опита да анулира и унищожи всичко, което хърватските жители са изграждали от епохи “.
Благодарение на тази интервенция, добави той, Книн остава хърватски град.
„ Операция Буря е знак на нашите военни триумфи и венец на всички победи в Отечествената война. Без Буря нямаше да има мирна реинтеграция, връщане на Вуковар и други области “, сподели Кръстевич, който акцентира, че „ отечествената война е основата на актуалната хърватска страна, а бранителите, измежду които съм самият аз, са нейният крайъгълен камък “.
Кръстевич изясни, че за разлика от доста страни „ Хърватия не наследи своята войска “, а тя е „ основана от народа по време на експанзията “.
Преди двадесет и четири години смелостта и саможертвата на хърватските бранители, както и мъдростта и визионерското управление на първия президент Франджо Туджман и на генералите бяха, съгласно хърватския министър на защитата, „ последният удар за великосръбската политика “.
Според него хърватската войска през днешния ден е уважавана мощ, а хърватският боец е добре подготвен и оборудван за осъществяване на всички задания и посредством участието в НАТО способства със съдружници и сътрудници за мира и сигурността по света.
По-нататъшното подсилване на армията, акцентира той, остава гаранция за суверенитета и целостта на Хърватия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР