Книжарница Перото“ отвори врати в НДКНова книжарница към литературния клуб

...
Книжарница Перото“ отвори врати в НДКНова книжарница към литературния клуб
Коментари Харесай

Книжарница „Перото“ отвори врати в НДК

Книжарница „ Перото “ отвори порти в НДК
Нова книжарница към литературния клуб „ Перото “ в НДК отвори порти, съобщи кореспондент на БГНЕС. Идеята за основаването идва от Съвета на шефовете в лицето на ръководителя Ангел Митев и изпълнителния шеф Борислав Велков.

И до момента литературният клуб работеше като книжарница дружно с театрална сцена и място за срещи. Ръководството на НДК реши да обособи пространство над 50 квадрата единствено за книжарница „ Перото “, описа за БГНЕС шефът на националния център за книгата към НДК Светлозар Желев.

„ Идеята на управлението е в тази книжарница да се образува и култивира книжовен усет. Тук ще попадат най-интересните български и преводни книги. Много е значимо да има такива пространства и да дадем опция на българската литература да има своето лице. Книжарница „ Перото “ е място, където хората ще видят както най-новите книги, по този начин и такива, които мъчно се намират “, описа Желев.

От Националния център за книгата, част от който е литературния клуб „ Перото “, чакат повече създатели да поддържат популяризирането на новата книжарница “

„ Важно е също да се означи с помощта на министъра на културата Боил Банов като принципал и управлението на НДК, че всички доходи от литературния клуб и книжарницата ще бъдат реинвестирани в националния център за книгата. Така че, всяко пиво или закупена книга ще значи средства за нов преведен абзац на български създател на непознат език или нова дебютна книга “, дава обещание Свелозар Желев.

НДК имаше потребност от такава книжарница “, съобщи за БГНЕС ръководителят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков и регистрира, че откриването е следващата добра самодейност след сполучливото домакинство на българското европредседателство.

„ Благодарение на председателството НДК се препозиционира и се трансформира в най-посещаваното място от откриването през януари до момента. Целта ни е развиването на дребни и огромни културни планове на територията на центъра. Следващата година нашето мото е „ НДК- отворен към хората. Ще се стремим най-големият конгресен и културен център да го препозиционираме с оглед потребностите на новите генерации “, разкри Велков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР