Книгите и филмите често изграждат у нас нереалистични очаквания за

...
Книгите и филмите често изграждат у нас нереалистични очаквания за
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да спрем да идеализираме

Книгите и филмите постоянно построяват у нас нереалистични упования за живота подобен, какъвто е. На екрана огромната обич би трябвало да е несподелена или надълбоко изстрадана; на екрана в самотата има някаква романтика и красота; на екрана е добре да си влюбена в неприятно момче и най-после да намериш пътя към сърцето му с цената на доста жертви. И още, и още…

Само че действителността е напълно друга. Ето 7 неща, които би трябвало да спрем да идеализираме.

1. Несподелената обич.

Колкото повече сълзи и страдалчество по някого, толкоз повече обич. Колкото повече тайнства, неясноти и недомлъвки, толкоз по-силни са възприятията. Да, но не. Любовта би трябвало да е елементарна и ясна. Само тогава може да бъде устойчива и хармонична.

2. Лошите момчета.

Има една характерна възраст при девойките (а от време на време продължава и цялостен живот), в която си падат по „ неприятни момчета “. Нищо, че пуши и пие; нищо, че няма проекти за бъдещето; нищо, че няма непрекъсната работа. Важното е, че той е мъжкар; значимото е, че отстоява правилата и идеалите си; значимото е, че кара мотор и така нататък, и така нататък Момичета, спрете да се самоубеждавате! Той не е нападателен, а е нервозен. Той не е неприятен, а е изтощен. Много постоянно сходни мъже след време се оказват насилници.

3. Вредните привички.

Цигарите, алкохолът и опиатите доста постоянно са обгърнати в романтика. Още от ученическите години е някак заложено, че „ известните “ и „ готините “ пушат. Някои дотам влизат ролята си, че настояват по какъв начин не могат да се разсънят без кафе и цигара. Когато се идеализират всички тези зависимости, в действителност си затваряме очите пред истината – всички те са нездравословни и в тях няма нищо сантиментално, сексапилно, бунтарско, готино и извисяващо.

4. Психическите проблеми.

Най-честият измежду които е депресията. По филмите или в обществените мрежи депресията е показана като някаква мечтателна отнесеност, една нежна потиснатост, отвеяност. В реалност сходно положение няма нищо общо с депресията, която въобще не е за подценяване. За нея сме писали неведнъж, тъй като е значимо хората даже с най-леки признаци да си извърнат внимание и да се лекуват.

5. Бременността.

По рекламите бременните са постоянно усмихнати, енергични, в идеална форма. Истината е, че тези девет месеца са освен време на трепетно и щастливо очакване, само че също тежък интервал за дамата, която търпи редица неудобства и дискомфорт. Бременността крие разнообразни здравни опасности, с които дамата би трябвало да е неразбираемо.

6. Хаосът.

Творчески безпорядък – характерен на изобретателните и интелигентните. Колко пъти сме го чували! Само че това е повече опрощение за мързеливите и немарливите. Не е добре да се изпада в крайности и надали има дом, в който непрекъснато всичко да е под конец, само че непрекъснатият хаос в никакъв случай не е за предпочитане, тъй като може да отключи пристъпи на яд и обезсърчение, даже меланхолия.

7. Особняците.

Колкото и да ви притеглят ексцентричните персони, надали бихте могли да съжителствате хармонично с сходен човек. Различният, индивидът с ексцентрични възгледи и особени привички е забавен, само че когато четете или гледате за него, не и когато го имате в живота си.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР