Книги на военно-историческа тематика ще бъдат представени от вицепремиера и

...
Книги на военно-историческа тематика ще бъдат представени от вицепремиера и
Коментари Харесай

Каракачанов ще представи в Битоля книги на военно-историческа тематика

Книги на военно-историческа тема ще бъдат показани от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността пред обществеността в град Битоля, Република Северна Македония. Поканата за присъединяване в събитието е на сдружението Културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля.

Срещата на министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността с обществеността е в Културния дом в Битоля от 12.00 ч. в събота, 1 февруари. На нея ще бъдат показани исторически, биографични и документални книги за български военачалници и събития от общата ни военна история.

Каракачанов: Възстановяването на Военновъздушното учебно заведение е изправяне на една неправда и връщане на една традиция

Министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността ще запознае присъстващите на срещата с исторически обстоятелства за персони като полковник Борис Дрангов, изтъкнат пълководец и боен възпитател, известни и по-малко познати дейци на национално-освободителното придвижване в Македония и Одринска Тракия, бележити български офицери, родом от Македония, моменти от войните за национално обединяване на българския народ през ХХ век и други тематики.

Инициативата на Културния център „ Иван Михайлов “, в която се включва министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността (историк по обучение и създател на книги и научни публикации по българска история), цели да подкрепи общото схващане за взаимните исторически дати и събития от двете страни на границата.

По-късно дружно с представители на локалната общност министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността ще уважи паметта на полковник Константин Каварналиев, воин от Междусъюзническата война (загинал през 1913 година за освобождението на Македония). Те ще поднесат венци и цветя пред паметника на полк. Каварналиев, който бе възобновен с напъните на Министерството на защитата през 2019 година след десетилетия на забвение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР