Книги на военно-историческа тематика представи вицепремиерът и министър на отбраната

...
Книги на военно-историческа тематика представи вицепремиерът и министър на отбраната
Коментари Харесай

Каракачанов представи в Битоля книги с военноисторическа тематика

Книги на военно-историческа тема показа вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред обществеността в Битоля - Република Северна Македония. Поканата е на сдружението Културен център „ Иван Михайлов " в Битоля и цели да подкрепи общото схващане за взаимните исторически дати и събития от двете страни на границата.

Красимир Каракачанов показа няколко книги, свързани с Тодор Александров, полковник Дрангов и активността на Вътрешно македоно-одринската организация. Министърът съобщи, че сред България и Северна Македония не би трябвало да има разногласия по отношение на историята ни, тъй като от тях страдат единствено жителите.
Красимир Каракачанов: Аз не виждам какъв е смисълът в XXI век да продължаваме да спорим на какъв език е приказвал Гоце Делчев или братя Миладинови. Какво са правили и за какво са го правили. Те самите са написали.
Според вицепремиера разногласието към националността на Гоце Делчев е по-скоро политически, в сравнение с исторически.
Красимир Каракачанов: За мен разногласието е политически, не исторически. Ама да кажеш, че Гоце Делчев и той се е заявил като българин, тъй като е желал български пасош. Такава нелепост няма...
Каракачанов съобщи още, че страната ни не води рестриктивна политика по отношение на македонците, които желаят да получат българско поданство.
Красимир Каракачанов: Около 120 000 имат българско поданство. Законът е изцяло явен, който има нужните документи, получава българско поданство.
Утре министър Каракачанов ще сервира венци и цветя пред паметника на полковник Константин Каварналиев, който бе възобновен от Министерството на защитата предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР