Книгата Останете живи, насочена към младите да бъдат внимателни на

...
Книгата Останете живи, насочена към младите да бъдат внимателни на
Коментари Харесай

Останете живи: Книга с 14 истински истории за войната по пътищата бе представена във Варна

Книгата " Останете живи ", ориентирана към младите да бъдат деликатни на пътя, бе показана през днешния ден пред варненски възпитаници, съобщи кореспондент на Moreto.net.

В нея създателят Георги Стоянов е присъединил 14 истории на близки на потърпевши и починали в произшествия, на убийци на пътя, както и на пътни служители на реда.

" Направих тази книга тъкмо поради работата си. Работя като публицист в Плевен и ежедневно получавам бюлетин на Министерство на вътрешните работи. В него огромна част от новините са за произшествия. Това бе една от аргументите да желая да направя нещо по-различно, като главната концепция беше да е ориентирана към младите. Смятам, че към този момент одобрените водачи мъчно ще ги отучим от построените привички, само че младите могат да изградят инстинкт за самозапазване благодарение на историите в книгата ", показа Георги.

По думите му книгата преглежда напълно и единствено човешкия фактор при злополуките, а точно използването на алкохол, опиати, недееспособност, не съблюдаване на знаци т.е. това, което зависи напълно от самите нас.

Една от историите споделя за тежка злополука преди години край Луковит, в която недееспособен лидер убива на място трима младежи, след което бяга в чужбина, където дълго време се укрива. В последна сметка мъжът е арестуван и към днешна дата излежава присъда в пандиза.

Книгата включва и правила за деяние при произшествия, защото съгласно създателя огромна част от хората откакто видят случай на пътя, вместо да се притекат на помощ, вадят мобилните си телефони и стартират да вършат фотоси и видеоклипове.

До момента " Останете живи " беше показана в градовете Плевен, Стара Загора, Царево, Приморско и Варна. Предстои да бъде показана и в Горна Оряховица и Враца. Всеки, който желае да се снабди с книгата може да го направи посредством формалната фейсбук страница. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР