Книгата на рекордите на “Гинес” обяви жителя на северния японски

...
Книгата на рекордите на “Гинес” обяви жителя на северния японски
Коментари Харесай

112-годишен японец бе обявен от “Гинес” за най-възрастен мъж на планетата

Книгата на върховете на “Гинес” разгласи жителя на северния японски остров Хокайдо Масадзо Нонака за най-възрастния мъж на планетата, оповестяват международните организации.

Понастоящем международният рекордьор е на 112 години и 259 дни. По-рано върхът за дългоденствие принадлежеше на 113-годишния Франсиско Оливера от Испания. Той се спомина през месец февруари тази година.

Г-н Нонака живее дружно със своите внуци в подножието на планината Меакан в северната част на остров Хокайдо. Неговите потомци ръководят дребен хотел край горещи термални извори, наименуван “Нонака онсан”.

Отговаряйки на въпроси за тайната на своето дългоденствие Нонака доверява, че просто живее в личния си темп и не изневерява на привичките си. Обича сладките неща, изключително пастите, чете вестници и постоянно се къпе в топлите минерални извори. Интересното за върха на Нонака е това, че той е едвам тридесет и първи в международния лист на дълголетниците. Всички позиции преди него се заемат от дами. Най-възрастната дама на света също е японка – това е 117-годишната Наби Таджима. Тя е и най-възрастният гражданин на нашата планета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР