Книгата на проф. д-р Евгени Станимиров Белите петна в бизнеса“

...
Книгата на проф. д-р Евгени Станимиров Белите петна в бизнеса“
Коментари Харесай

Ректорът на ИУ-Варна проф. Станимиров представи в Русе новата си книга „Белите петна в бизнеса“

Книгата на проф. доктор Евгени Станимиров „ Белите петна в бизнеса “ беше показана през вчерашния ден вечерта в зала „ Европа “ на Доходното здание в Русе. Във втората си книга ректорът на Икономическия университет във Варна разкрива връзките сред стратегическите избори, тактическите решения и методите за работа. Коментират се въпроси, свързани с връзка, бюджет, цени, парадокси на потребителското държание, секрети на брандинга и други

Сред гостите на събитието беше и заместител регионалният шеф Детелина Ачева. Тя означи смисъла на книгата за необятната общност и най-много това, че тя се концентрира върху най-новите трендове в икономическия набор. „ Настоящата Ви книга дава късмет на редица бизнесмени да открият нови хоризонти пред себе си и да погледнат бизнеса си по един изцяло друг метод “, добави Ачева и пожела на създателя да бъде правилен на себе си, като не стопира да построява все по-силна връзка с читателите.

„ Пожелавам Ви още доста триумфи и чакам още веднъж да гостувате в Русе. Бъдете все по този начин публично зает и виновен човек “, показа заместител регионалният шеф. Детелина Ачева е ученик и на Икономическия университет във Варна.

Събитието се осъществя с поддръжката на Община Русе и на него участваха ректорът на Русенския университет учен Христо Белоев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметовете Енчо Енчев, Златомира Стефанова и Димитър Недев, както и редица представители на академичната общественост и бизнеса, а също и студенти.

Книгата подчертава върху пропуснатите или неусвоени досега благоприятни условия, които могат да подобрят действието на една компания, само че освен. Написаното може да е от изгода за всяка конструкция, даже и за такива, които не са бизнес насочени. Става дума за организации в нестопанския бранш и обществената администрация.

По думите на проф. Станимиров белите петна са неусвоените благоприятни условия във всеки един отрасъл. Те се образуват по най-различни аргументи, като най-характерната е незадоволителните познания, умения и пълномощия за разпознаване  на ранни предупредителни сигнали, които са в учредена на предприемане на дейности, с цел да може да използваме опциите и капацитета на бизнес средата, с цел да растем по-бързо. Книгата е на издателство „ Изток-Запад “, където излиза и първият сходен труд на ректора на Варненския стопански университет - „ Многомерна тактика за вашия бизнес “.

Настоящият ректор на Икономическия университет, с изключение на учител, е и бизнес съветник. Той  има сполучливо завършени над 60 консултантски плана. Като маркетингов специалист е взел участие в над 40 плана, финансирани от Европейския съюз и Световната банка. Участва в 7 публицистични колегии на български и задгранични научни издания в България и Англия. Има над 140 изявления в региона на маркетинга. Академичната му кариера стартира през 1998 година, а през 2014 година става най-младият професор по маркетинг в България, а в интервала 2011 – 2019 година управлява първата профилирана катедра по маркетинг в страната. В същия интервал управлява 7 плана за образование, измежду които новаторската взаимна стратегия с Университет Нотингам Трент (Великобритания). Координира от страна на ИУ–Варна стратегия по предприемачество, креативност и нововъведения на Университета Станфорд, Калифорния (САЩ). Проф. доктор Евгени Станимиров е зам.-председател на УС на Съюза на икономистите в България, член на УС на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в България и на УС на Асоциацията на експертите по корпоративна обществена отговорност, както и членна контролната комисия на Българската асоциация за развиване на мениджмънта и предприемачеството. Проф. доктор Станимиров е водил лекции във водещи европейски университети. През 2015-а бе номиниран от Икономически университет – Варна за премия „ Питагор “ за научни достижения в региона на публичните и филантропичните науки. Член е на жури на стратегия „ Най-изявените млади персони на България “ за 2023 година. Участва като външен специалист към Комисията по макроикономика, бюджет и финанси към икономическия и обществен съвет за 2022-а за разработване на резолюция по „ Национален проект за възобновяване и резистентност “. Член е и на Консултативния съвет за Европейската зелена договорка, както и на журито за установяване на носителите на Наградата на Германската стопанска система за миналата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР