Книгата Магията на подреждането“ на Мари Кондо, преведена на десетки

...
Книгата Магията на подреждането“ на Мари Кондо, преведена на десетки
Коментари Харесай

Магията на подреждането - японското изкуство да разчистваш и организираш

Книгата „ Магията на подреждането “ на Мари Кондо, преведена на десетки езици, учи милиони хора по целия свят по какъв начин да разчистят дома и живота си. Тя оказва помощ да се освободим от нещата, които не трябват и да се обкръжим единствено с тези, които ни носят наслада. Ето някои от тайните на тази книга, показани от Bright Side и Obekti.bg.
Първо на първо, би трябвало да се освободите от ненужните неща един път вечно.

За да сложите къщата си в съвършен ред, би трябвало да спрете да местите нещата от място на място. Решете кои са почтени да „ живеят “ в дома ви. Това ще ви помогне да освободите място за нещата, които са в действителност ваши да започнете да създавате своето лично пространство.

1. Буди ли наслада?

Вземете всяко нещо в ръце и си задайте въпроса: „ Буди ли наслада? “ Запазете единствено нещата, които ви носят живи и позитивни страстите. Заобиколете се с предмети, които ви дават убеденост и мощ. Това се отнася за всичко – от поли и пуловери, до книги и фотоси.

2. По категории

Грешката на доста хора, е, че разчистват стая по стая и попадат на едни и същи неща, без да осъзнават броя им. Мари Кондо поучава да събирате на едно място нещата от подобен тип и едвам по-късно да решавате кое да запазите. Така можете да прецените общото количество неща и да запазите единствено най-хубавото от тях.

3. Вертикално нареждане

Основният принцип на нареждане, който вкарва Кондо, що се отнася до облеклата, е отвесното прегъване. Ако поставите движимостите си отвесно, няма по какъв начин да не ги видите, щом отворите чекмеджетата. Така нещата не се губят под купища други неща и по-лесно да ги подреждате. Освен това по този начин облеклата резервират формата си по-дълго.

4. Хранителни артикули

Хранителните артикули нормално се продават в ярки опаковки и бутилки. Всички тези опаковки дружно основават информативен звук, които ви нападна незабавно, щом отворите килера. Но в случай че махнете етикетите и ги преместите продуктите в транспарантни кутии и буркани, „ шумът “ ще изчезне.

5. Дрехи

Най-важното е всичко, което носите през сезона, да е пред очите ви. Организирайте дрешниците и закачалките на този принцип. Дрехите от еднакъв тип и цвят е най-добре да са дружно, тъй че да не купувате още веднъж това, което към този момент имате. Закачените облекла би трябвало да бъдат подредени по дължината отляво на дясно. Това ще сътвори резултата на необятен и добре проведен дрешник.

6. Чанти

Изпразвайте чантите всеки ден. Това ще ви помогне да разберете какво няма да ви би трябвало на идващия ден. За да запазят формата си, дръжте ги една в друга – по този начин ще спестите и пространство. Вземете си дребна кутия за документите, които употребявате всеки ден – по този начин ще ги намирате по-лесно.

7. Снимки

Големият брой фотоси също са непотребен багаж. За да си спомните значимите моменти в живота, имате потребност от най-важните и запаметяващите се. Тук можете да откриете креативен препоръки по какъв начин да ги подредите.

8. Книги

Има 2 категории книги, от които би трябвало да се освободите: тези, които към този момент сте прочели и не запомнили и тези, които сте възнамерявали да прочетете отдавна, само че не сте. Когато към този момент не са в дома ви, ще разберете дали желаете да се върнете към тях. Дръжте в библиотеката си книгите, които обичате и от които имате потребност.

9. Работно място

Вашето работно място би трябвало да ви оказва помощ да работите. То би трябвало да е подредено и да съдържа всичко належащо. Вертикалните папки и кутии за предпазване на документи правят скъпа работа – когато всичко е прибрано, разчиствате пространството и освобождават място за всички ваши хрумвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР