Книгата "Кукичката" в превод на български език от Мариян Петров,

...
Книгата "Кукичката" в превод на български език от Мариян Петров,
Коментари Харесай

Владимир Плавевски представя книга и изложба в София

Книгата "Кукичката " в превод на български език от Мариян Петров, издание на столичното издателство "Персей ", ще бъде показана през днешния ден, 4 октомври, от 18.30 ч. в Културно-информационния център на РМакедония в София. Авторът Владимир Плавевски за повторно ще показа своето литературно творчество в центъра, а в независима галерия ще покаже и своите театрални фотографии, осведомят домакините.
"Кукичката " е реален и трогателен разказ за дребнавостта на човешките души, за измяната, лицемерието и апатията, ширещи се измежду властимащите, за обречеността на дребния човек, хвърлен в бурната река на живота... Книгата завоюва премията "Роман на годината " в РМакедония.
В изложбата на Плавевски ще може да се видят фотографии, правени през 70-те, 80-те и 90-те години, които съставляват фотографско и авторско документиране на театралната сцена в Македония. Това са фрагменти от постановки на известни режисьори и актьорски сформира.
Владимир Плавевски (р. 1948 г.) е романист, драматург, фотограф, режисьор, доктор. Член е на Дружеството на писателите на Македония от 2000 година Освен романа "Кукичката ", има издадени още четиринадесет книги. На българските читатели са познати романите "Салджията от Вардар " и "Комита " (и двата са издания на "Персей ").



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР