Книгата Концлагерът Белене на Борислав Скочев вади на бял свят

...
Книгата Концлагерът Белене на Борислав Скочев вади на бял свят
Коментари Харесай

Премиера на книгата за Белене на Борислав Скочев


Книгата " Концлагерът Белене " на Борислав Скочев вади на бял свят цялата потресаваща истина за острова, който убива свободния човек.

Такова фундаментално проучване, в което са показани политиките на българския партиен хайлайф, метода, по който се унищожава мигновено човек, не е правено. Това акцентира в изявление за предаването " Нещо повече " проф. Евелина Келбечева :

" Белене " е нарицателно за смут и покруса, за принуждение, за опит за изкривяване на хората. В книгата има невероятни случаи, представени от мемоари на хората, че огромна част от хората не се пречупват. Това е един епически роман, който съчетава в себе си извънредно точното намиране на салдото сред последователност и тематично проучване на целия лагер, в това число на храната, на санитарните условия, на опитите за бягство, на опитите за вербуване на сътрудници на Държавна сигурност, на здравната помощ в лагера, на наказванията, на стопанството, на насилствения път, само че за мен това е салдото сред проучването на политиката и административните ограничения, както и на човешките истории.

Цялото изявление с проф. Евелина Келбечева можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР