Книгата Към върха на известният хирург акад. Петър Червеняков беше

...
Книгата Към върха на известният хирург акад. Петър Червеняков беше
Коментари Харесай

Ломският хирург Петър Червеняков представи автобиографията си „Към върха”

Книгата " Към върха " на известният хирург акад. Петър Червеняков беше показана в читалище „ Постоянство 1856 “ Лом. „ Това е премиерата на творбата ", сподели историкът Зоя Апостолова. Тя е убедила учения да напише книгата за историята на неговата 90-годишнина. " Спасителят със скалпела, Твърдината на Северозапада, Червеняка. Така го назоваха в нашия край. Той бе спасителят на хората от Северозапада , от Дунавския край. От детските си години си припомням от моите родители да споделят: " Еди-кой си закъсал със здравето и няма лек ". Тогава потеглят за столицата да търсят последна вяра, избавление при Червеняка от нашия край, село Сталийска махала, Ломско ", описа Зоя Апостолова. Достойнствата на творбата показа литературният критик, публицист и публицист, Юлий Йорданов. 94-годишният доктор, със 66-годишен професионален стаж, с над 30 000 интервенции и повече от 300 научни изявления, разказва в книгата пътя си от ломското село Сталийска махала до върховете в медицината.
" Това са живи мемоари на моя живот и не всичко съм отразил. Само най-важнот о и считам, че тази книга може да бъде справочник и на тези небогати младежи, които не са престанали да се борят и реализират триумфи в живота ", показа учен Червеняков.
Участие във вечерта, отдадена на учен Петър Червеняков, взеха актьорите от Драматичен спектакъл „ Кръстьо Пишурка” Румен Михайлов, Петър Петров и Михаил Меракчийски, ТС „ Северняче”, с началник Валери Горанов, Формацията за съветски песни и романси „ Берьозки “. Сред гостите на събитието бе и кметът Пенка Пенкова, която поздрави създателя. Академик Петър Червеняков получи доста благодарности и поздрави от пациенти и читатели,които участваха в залата, както и приветствени адреси.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР