Книгата Годината на осемте химии съдържа истинските истории на жени

...
Книгата Годината на осемте химии съдържа истинските истории на жени
Коментари Харесай

Книга събра историите на жени с рак на гърдата

Книгата " Годината на осемте химии " съдържа същинските истории на дами с рак на гърдата, обединени в пет облика . Те са надълбоко интимни и напълно съответни със своите усеща, страхове, сънища, обрати и, несъмнено, положителни и злополучни срещи с нашето опазване на здравето. Това е книга за оптимизъм и победа. Защото авторката е една от тези дами.
Историите от нашата реалност по тази тематика към момента са необичайност, а шерването им би могло да е ключ към прочувствено равновесие за засегнатите и техните близки. Откритият диалог по тематиката би могъл да повлияе на доста дами да побързат, с цел да не им се постанова да проведат прегледа „ спешно “ както героините в книгата.

За книгата
Семейството на Ани е пред раздробяване. Доника чака внуче. Ваня е бременна. Росица живее умерено и хармонично. Галя обича спорта и децата си. Всички те са диагностицирани с рак на гърдата. Очаква ги година с осем химиотерапии, доста болежка, само че и изненадващо пътешестване към себе си.
Те споделят:
" Мечтая да обиколя света. Всеки ден се качвам на метрото. Слизам четири спирки по-рано. Там е болничното заведение. "
" Дъщеря ми е единствено на три. Казвам й:
" Моята гърда се разболя. Дадох я на един лекар да я излекува и като я излекува, ще ми я върне. "
" Не му било чудно, че имам крило вместо гърда, отстранената, а че крилото е начело. Крилата на ангелите са на гърба, на самолетите и птиците в профил, могат даже да са от горната страна като на хеликоптерите, само че в никакъв случай начело. С крила начело можеш да летиш или обратно, или право нагоре, с лице към слънцето, небето, звездите. "
" Приятелите са като имунна система на обществото. Когато някой се разболее от рак, те се струпват към него и нямате визия какъв брой доста лекува това. "
" Имаме фамилно събиране. Моят първи братовчед е с четвърта жена, двайсет и пет години по-млада от него. Моят другар е с петнайсет години по-млад от мен. Родата жигосва братовчед ми за N-ти път. А на мен ми споделят:
– Няма значение с какъв брой години е по-малък от теб. Само да си добре!
Има изгода да си раково болен. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР