Книгата е не просто спомен за едно необикновено животно, тя

...
Книгата е не просто спомен за едно необикновено животно, тя
Коментари Харесай

Дюи - котето от малката провинциална библиотека

„ Книгата е не просто спомен за едно неизмеримо животно, тя е пояснение в обич към библиотекарите, книгите и тяхната мощ да трансформират живота на хората ”

Пъблишърс Уийкли

„ Това е книга за живота и гибелта, за полезностите на дребния град и най-много за любовта ”

Буклист

Колко мощно би могло да бъде въздействието на едно животно? Колко живота е в положение да допре една котка? Как е допустимо изоставено котенце да съживи западаща провинциална библиотека, да избави едно нормално малко американско градче и в последна сметка да се прочуе по света? Дори не можете да започнете да си отговаряте на тези въпроси, преди да прочетете очарователната история на Дюи, любимеца на град Спенсър в Айова, заживял в локалната библиотека.

В една мразовита зимна заран библиотеката на градчето Спенсър в Айова получава непредвиден подарък. В кутията за връщане на книги някой е подхвърлил полуживо, премръзнало котенце. Новата директорка на дребната провинциална библиотека прибира котето и то заживява измежду книгите за наслада на личния състав и посетителите.

Тази книга е спомен за очарователния Дюи, живял осемнайсет години в библиотеката и топлил сърцата на деца и възрастни. В своя покъртителен и сърдечен роман Вики Майрън си спомня времето, когато е изправена пред предизвикването да ръководи градската библиотека и да отглежда сама детето си. През заболявания, грижи и неволи безмълвното, успокояващо наличие на Дюи от време на време е единствената й опора. Забавен, мирен и влюбчив, насочващ се праволинейно към тези, които имат потребност от него, Дюи сплотява към себе си хората, прекрачващи прага на библиотеката.

Дюи съумява да допре всяко сърце и да вдъхва вяра с откритата, безусловна, непресторена честност и обич, с която ни подаряват животните.

За създателя:

Вики Майрън е родена в дребна фамилна плантация, ситуирана наоколо до град Спенсър, Айова. На тридесет и четири годишна възраст след неуспеха на брака си тя се дипломира с най-високи почести от Държавния университет в Манкато, Съединени американски щати. В продължение на двадесет и пет години работи в държавната библиотека на Спенсър, двадесет от които заема поста шеф. Тя се пенсионира през 2007 г, с цел да напише книга, отдадена на котарака Дюи. Продължава да живее в Спенсър, Айова.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР