Книгата Червената одисея - 25 истории за ЦСКА в Европа

...
Книгата Червената одисея - 25 истории за ЦСКА в Европа
Коментари Харесай

Легенди на ЦСКА представиха книгата Червената одисея - 25 истории за ЦСКА в Европа

Книгата " Червената авантюра - 25 истории за ЦСКА в Европа " бе показана в Музея на спорта на Националния стадион " Васил Левски ".

В презентацията участваха огромният треньор на " армейците " Аспарух Никодимов и други емблематични фигури в европейските триумфи на ЦСКА от другите генерации като Стоян Йорданов, Пламен Марков и Велизар Димитров.
 Снимка 442129
Източник:

В " Червената авантюра " е събрана цялата футболна популярност на ЦСКА в Европа. Най-успешният български участник в шампионатите на УЕФА има в летописите си десетки бележити триумфи. Свалял е от трона цели три европейски първенеца. Побеждавал е първенците на най-елитните футболни страни от континента - Англия, Испания, Италия, Германия, Холандия и Франция. Тези достижения са извънредно значима част от историческото завещание на българския футбол и са разказани доста в детайли от създателите Станил Йотов и Цветан Дерменджиев.
 Снимка 442125
Източник:

" Червената авантюра " в Европа се съдържа в общо 25 истории, отдадени на всички огромни геройства на ЦСКА - от София през цяла Европа чак до Нотингам и Ливърпул. Пресъздадени са и посредством разказите на 57 футболисти и треньори, взели присъединяване в над 60-годишните европейски завършения на ЦСКА.
 Снимка 442126
Източник:

В книгата читателят ще открие доста нови, незнайни за необятната публика обстоятелства и случки. Поместени са и публикации от български и задгранични медии, отразявали победния марш на " армейците ". А в края, за пръв път в печатно издание, се разгласява и цялостната статистика от всичките мачове на ЦСКА в шампионатите на УЕФА, плюс почетните класации на тима.
 Пламен Марков: Щом желаеме виза за реконструкцията на
Марков: Щом желаеме виза за реконструкцията на " Армията " е ясно, че сме помислили за финансите

" Главният проектант би трябвало да се произнесе до месец "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР