Книга за семейно четене (изд. Рижко) съдържа девет истории за

...
Книга за семейно четене (изд. Рижко) съдържа девет истории за
Коментари Харесай

Девет истории с деца, написани от Чехов

" Книга за фамилно четене " (изд. " Рижко " ) съдържа девет истории за и с деца от писателя хуманист Антон Чехов. Руският класик е фамозен като занаятчия на късата прозаичност и модернист в драматургията, а тук свети в по-слабо известна, само че още веднъж ярка светлина - на тъничък ценител на детската душевност; на това, което вълнува, което затрогва и даже тревожи сърцата на най-малките.
Новият алманах, в който са поместени преводи на София Бранц, Рачо Стоянов, Николай Тодоров, Желязка Купенова, Ангел Каралийчев и Христо Радевски, показва разкази, които са радостни и смешни, от време на време и малко тъжни; изпълнени с храбри деца с положителни сърца, само че и с дръзки малчугани, които никак не са за образец!
Сред вълшебните илюстрации на младата надарена художничка Неда Ангелова читателите потъват незабелязано из занимателен ребус с едно, но доста комплицирано име, вадят налим (какво пък ще да е това причудливо творение?), преследват ги (или пък те нея) прегладняла вълчица, даже може да се впуснат в малко хазарт (но по детски!).
Историите са разнородни със своите сюжети и послания, само че дават и взор към цялостния мироглед на Чехов. Това предлага изданието с изискан усет към езика и стойностното в литературата, отпечатано по най-високите стандарти в книгоиздаването, с цел да се трансформира в съвършения подарък за първия образователен ден.
С художествени бисери като " Дечурлига ", " Албум ", " Зло момче " и " Конска фамилия " Антон Чехов припомня за следващ път за какво е измежду най-любимите и въздействащи създатели в литературата. А " Книга за фамилно четене " кани читателите от всяка възраст на чудно странствуване из неговото широко въображение.>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР