Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между

...
Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Моите предци са внасяли милиони, а сега политиците изнасят

Книга със публикации на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски, писани сред 2010 и 2016 година, озаглавена "Една цел - България ", беше показана нощес в двореца "Врана ". Пред присъстващите Сакскобургготски първо приказва за актуалността на написаното в книгата, а по-късно изрази огорчението си от отношението към него.

"За страдание, за мен тези дни атмосферата е изключително тягостна и ме боли да го кажа - ненапълно стига досега да прелее чашата ", сподели Сакскобургготски. Той показа, че му е болно след решението на съда за двореца "Врана " и от "това озлобление, систематизирано гонене, като се има поради, че в нашата страна всеки има право на благосъстоятелност, още повече че това са наследствени парцели трето потомство ".

"Би било доста грозно да ме принудят да напусна отново и да съм във второ заточение и то една република, която е от Европейски Съюз и е демократична ", разяснява Сакскобургготски по-късно пред публицисти и уточни, че това ще се отрази неприятно на имиджа на България.

Той означи, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да употребява властта. Бих желал да загатна за хората, които ме мерят с един по-специален критерий, че моите предшественици са внасяли милиони, а през днешния ден в някои страни се вижда, че политиците изнасят значително пари в други страни, сподели Сакскобургготски.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който дружно с депутати от Движението, беше посетител на събитието, разяснява, че въпросът би трябвало да се реши по един заслужен метод. Въпросът за собствеността на парцелите, отнети от страната, евентуално стои в полето на законодателния орган, уточни той.

Съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори" Станимир Илчев разяснява, че "комбинация от неначетеност, злоба, лакомия и парвенющина през днешния ден чука на вратата на този парк и на този замък ". За книгата той уточни, че публикациите в нея са написани в типичния за Симеон Сакскобургготски "успокоен, въздържан жанр, в който прозира една ненатрапчива, само че многозначителна дълбочина ".

Журналистката Красина Кръстева, която е написала единия увод към книгата, уточни, че във всички тези публикации я няма злобата на деня, а звучат богатство и умно. Ако някой ги чете разбъркани, няма да познаете по кое време тъкмо са писани, тъй като в тях постоянно се приканва за трите "Р " - разсъдък, работа, родолюбие, разяснява тя.

Автор на другия увод е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Книгата със публикации е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа. На премиерата й участваха и евродепутатът Илхан Кючюк, сегашни депутати и някогашни министри от Национална движение „Симеон Втори", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР