Книга с избрани статии на Симеон Сакскобургготски със заглавие Една

...
Книга с избрани статии на Симеон Сакскобургготски със заглавие Една
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Моите предци са внасяли с милиони, а други сега изнасят

Книга с определени публикации на Симеон Сакскобургготски със заглавие " Една цел - България " бе показана в наличието на някогашния министър председател.
Изданието е направено от Алианса на либералите и демократите в Европа и съдържа публикации, оповестени в интервала 2010-2018. Текстовете съставляват послания и изявления по значими мотиви, които приканват към единство и отбягване на борбата.
В формалната си тирада пред публиката Симеон Сакскобургготски съобщи, че е удовлетворен, защото негови речи и през днешния ден звучат настоящо.
Бившият министър председател акцентира също, че е наскърбен от последните вести на съда към царските парцели и двореца " Врана ". Сакскобургготски дефинира обстановката към парцелите като тягостна, а чашата на търпението му стартира да се препълва.
" Със страдание виждам, че хората, които ме нападат мерят с друг критерий. На всички тях им подсещам, че моите предшественици са внасяли с милиони, а други в този момент изнасят”, съобщи Сакскобургготски. Той акцентира още, че дворецът „ Врана “, който страната желае да си вземе, когато го е получил е бил развалина. Със лични средства е направена цялата реституция, означи той.
Представената в понеделник вечер книга съдържа два предговора. Единият е на почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, а вторият на журналистката Красина Кръстева. Предговорът на Доган е под заглавието „ Трудно се гради народна власт без демократи ". В него ясно се акцентира, че политическият хайлайф у нас не се е справил с провокациите на времето след приемането ни в Европейски Съюз и НАТО и не се е възползвал от личността на цар Симеон като исторически бонус за постигането на значими национални цели. Предговорът Доган приключва с думите, че Симеон остава " народен капитал с европейско политическо измерение ".
Изказвания пред публиката направиха още Зинаида Златанова, Станимир Илчев и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, които подчертаха значителната роля на Симеон Сакскобургготски по пътя за присъединението на страната в Европейски Съюз и НАТО.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР