Книга с доклада на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър

...
Книга с доклада на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър
Коментари Харесай

Докладът на Робърт Мълър стана бестселър

Книга с отчета на специфичния прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър за " съветската намеса " в президентските избори, довела до победа на Доналд Тръмп, се планува да бъде издадена на 30 април. Тя към този момент се трансформира в бестселър в " Амазон ", заемайки трета позиция по известност.

Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обсега на историческа съветска акция за саботиране на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и в детайли е описал по какъв начин американският президент Доналд Тръмп е положил неистови старания да осуети федерално следствие, застрашаващо неговото ръководство, написа в. " Ню Йорк таймс ".Оповестената редактирана версия на отчета на Мълър демонстрира, че неговият екип интензивно се е опитвал да реши дали дейностите на Тръмп съставляват незаконно възпрепятстване на правораздаването. В последна сметка работещите по следствието прокурори са решили да не повдигат обвинявания против президента, изтъквайки голям брой правни и в действителност ограничавания, само че явно са отказали да го оправдаят и са загатнали, че може би Конгресът би трябвало да уреди въпроса, отбелязва американското издание.

Дългоочакваният отчет разкрива, че Тръмп е бил определен за президент благодарение на задгранична мощ и изброява голям брой срещи сред негови съветници и руснаци, опитващи се да окажат въздействие върху акцията и президентския временен екип.
Мълър е стигнал до извода, че няма задоволително доказателства, с цел да се реши, че Тръмп или негови сътрудници са взели участие в незаконен скрит план с руснаците, макар че неговият избирателен щаб е приветствал напъните на Кремъл за бойкот и е " очаквал, че би могъл да се облагодетелства в избирателен проект " от хакването и приключването на имейли на демократите. След това, когато почнало федерално следствие по въпроса, президентът неведнъж се опитвал да му попречи, показва " Ню Йорк таймс ".

Мълър е описал 11 случая, в които Тръмп или неговият избирателен щаб са били въвлечени във допустимо възпрепятстване на правораздаването, и е загатнал, че Конгресът може да преследва тези дейности като закононарушения, написа в. " Гардиън ".В отчета от съвсем 450 страници, елементи от който останаха скрити за обществеността, специфичният прокурор в детайли е описал съветските старания за оказване на въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и отзивчивостта на акцията на Тръмп към избрани " съветски оферти за подпомагане ", показва английското издание.

Президентът се опита да показа заключенията в отчета като победа и оправдаване. Той още веднъж дефинира следствието като " небивалица " и сподели, че " това не трябва в никакъв случай повече са се случва на президент ". Тръмп написа в Туитър - " ИГРАТА СВЪРШИ ", и разгласява обработена на фотошоп своя фотография на декор, напомнящ за кино лентата " Игра на тронове ".
Лидери на демократите обаче отхвърлиха изказванието на Тръмп, че е оневинен. Председателят на правосъдната комисия на Камарата на представителите Джеролд Надлър сподели, че отчетът на Мълър е " написан евентуално с желание да даде на Конгреса пътна карта " и че възможни чувания за импийчмънт са " вероятен вид ". Според Надлър " в този момент Конгресът има отговорността да потърси сметка за дейностите на президента ", отбелязва " Гардиън ".

Тръмп се опита пръв да показа своята версия на събитията. Типично в негов жанр, тя се състоеше от една единствена дума, оповестена в Туитър с основни букви: " ОПРАВДАН ". Сега, когато стана публично притежание редактираният вид на отчета на Мълър, се оказа - което не е изненада за никого, че в него написа тъкмо противоположното, акцентира в. " Индипендънт ". Специалният прокурор написа в отчета си, че " не стига до заключението, че президентът е направил закононарушение, само че и не го оправдава ". В цялата блъсканица към публикуването на отчета на Мълър обаче е елементарно да се пропусне същината. Тръмп явно е неспособен за висшата служба, която заема. Той съзнателно подценява всички правила на актуалната американска народна власт и няма съвсем никакво почитание към конституционното право. Но въпреки всичко към този момент не е приет за отговорен в закононарушение - още повече в " тежко закононарушение или нарушаване ", което може да подсигурява отстраняването му от поста, разяснява английското издание.

„ Вашингтон поуст " има намерение да издаде обявата, като дава обещание „ извънреден разбор " от известни носители на премията „ Пулицър ". Издателство „ Барнс и Нобел " предлага гратис евакуиране на електронната версия на отчета, „ Мелвил Хаус Букс " ще разгласява отчета без никакви мнения. „ Ню Йорк Таймс " декларират, че ще издадат 16-странична версия, съдържаща единствено най-важните изводи и изключително значимите елементи. Издателите се пробват да разгласяват книгата под авторството на Мълър, макар че и в този момент той е наличен и може да бъде открит гратис на уеб страницата на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. В същото време се отбелязва, че самият Мълър няма да завоюва нищо от тази обява, защото според федералния закон документите, направени от държавното управление, са публично притежание.
Източник: Българска телеграфна агенция, БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР