Книга, приказка, настолна игра, игра с карти. Или невероятно забавление

...
Книга, приказка, настолна игра, игра с карти. Или невероятно забавление
Коментари Харесай

"Приказка от два свята" - невероятното ново приключение за детското въображение

Книга, приказка, настолна игра, игра с карти. Или необикновено развлечение за децата, само че и за цялото семейство. Развихрящо въображението премеждие. Това е новият план на българския създател Никола Райков, който става все по-популярен измежду децата със своите приказки-игри.

Наскоро Райков показа последния си план – приказката-игра " Приказка от два свята ". А алегорично от през днешния ден - Денят на славянската книжовност, книгата може да бъде забелязана, прегледана и опитана гратис на уеб страницата му. И предходните книги на създателя - " Голямото премеждие на дребното таласъмче ", " Още по-голямото премеждие на дребното таласъмче " и " Добросъците ", са безвъзмездни за изтегляне от уеб страницата, с цел да могат всички почитатели да се допрян до приключението.



Новата " Приказка от два свята " е със 100 страници и идва с куп изненади - голяма карта на приключението с 10 начални и 10 скрити места, които децата могат да посещават, има още изтриваем маркер, с който ще пишат върху картата и ще трансформират записаното, според от техните решения. Добавена е и кутийка с близо 30 вълшебни предмети, които ще откриват и употребяват в хода на приключението. Така на децата се дава голям избор и те сами вземат решение по какъв начин да се развива тяхната приказка.

" Въпреки детайлите от настолните игри, това въпреки всичко си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната орис " разяснява Никола Райков. Приключението води в свят, където наподобява, че хората са изчезнали, а странни създания, наречени хонтолули населяват тавана на остаряла изоставена къща. Те живеят в непрекъснат боязън от сенките, които навлизат извън и в никакъв случай не напущат своя дребен, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не взема решение да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един изцяло чужд за него свят, където решенията на самия четец ще дефинират хода на историята.



А приключението стартира по този начин: " Легендите разказваха, че в миналото в света на сенките живели Човеците. Те били големи и всемогъщи същества, само че нещо се бе случило и те изчезнали вечно. Никой към този момент не вярваше на тези митове. Никой, с изключение на мен.

През деня, по ярко, сенките дебнешком изпълваха Та-вана. Дълги и криви, дебели и тъмни или пък транспарантни, съвсем невидими. Те бяха всичко, което виждахме от света на открито. Ние, хонтолулите, живеехме в боязън от този свят. Свят на сенки и изчезнали Човеци. Но довечера аз щях да направя нещо велико: щях да съм първият хонтолул, напуснал Та-вана!

Изправих се на лапички и подуших въздуха. "

Как ще свърши вземат решение децата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР