Книга на българка, живееща в Австралия, оглави класацията на бестселърите

...
Книга на българка, живееща в Австралия, оглави класацията на бестселърите
Коментари Харесай

Писателка от Ботевград е автор на бестселър в Австралия

Книга на българка, живееща в Австралия, оглави класацията на бестселърите в „ Амазон” за по-малко от 24 часа след появяването й на уеб страницата. Елена Лонг и брачният партньор й Тревър заеха челно място в три категории за брак, дълготрайни връзки, обич и романтика с книгата си „ Long Relationship: Cracking the Relationship Code” („ Дългосрочни взаимоотношения: Да разбираем кода на (семейните) връзки”). Произведението им за момента е единствено на британски език и е купувано в Австралия, България, Канада, Съединени американски щати, Англия и Бразилия. „ Шифърът на Лонг” – по този начин ще се споделя книгата на фамилията, когато излезе на български език у нас следващата година.
Елена и Тревър съумяват да завършат книгата за шест месеца. В нея споделят опит от работата си с хора, дават препоръки от своя персонален живот и разкриват тайната за крепко семейство след обстойна научна работа на дългогодишни проучвания, извършени най-вече в Америка, споделя Елена. „ Звучи малко изсъхнало, само че книгата е написана в разказвателно-хумористичен жанр (благодарение на британския комизъм на Тревър). Дава доста практични препоръки за това по какъв начин да покажеш обич, поддръжка и почитание към колегата, тъй че да създадете сполучлива връзка, и да извървите живота дружно, хванати крепко ръка за ръка”.
Общуват с двойки, които не са наясно по какъв начин да основат нещо особено, „ и да създадат връзката с „ половинката си” едно необикновено премеждие със споделени радости”, споделя българката.
Елена е родена в Ботевград, прекарва част от детството си в Кюстендилския край. Завършва британска лингвистика в Софийския университет, след което работи като шеф на езиков Diva Centre в Пловдив.
Тревър е израснал в Англия, където e приключил радио-електроника и работи в комерсиалната флота. След отмора в Австралия се открива там към този момент повече от 30 години.
През 2005 година Елена отпътува в Мелбърн след къса процедура за имиграция въз основата на тапия и професионален опит като учителка. „ За да обогатя живота си, започнах да навестявам курсове по лайф-коучинг и НЛП (нервно-лингвистично програмиране). На последния курс се срещнах с хипнотерапевта Тревър, който безусловно ме омайност и „ хипнотизира” за цялостен живот. Скоро по-късно се реалокирах при него в Сидни”, споделя тя.
И двамата работят като лайф коуч с хора, които изпитват стрес, хронична отмалялост, и други „ симптоми”, породени от остарели прочувствени контузии. „ В момента, в който тази остаряла шлака е изчистена, в живота на клиентите настъпват обилни промени и те се осъществят в професионално отношение, усъвършенстват здравето и финансите си, фамилната динамичност, и най-важното – отношението към себе си. Една от главните философии на лайф коучинга е, че не може другите да те харесват, в случай че ти не обичаш и уважаваш себе си – човешкото творение, което виждаш в огледалото.”
Работят и със (не)семейни двойки, които желаят да заздравят връзките си, или желаят дружно да са по-успешни, щастливи и да реализират още повече в живота.
ри подготовката на книгата се сблъскват с компликации – първоначално, когато не знаят по какъв начин да подходят. И след това в края, когато редактирането изисква „ птичи поглед” и превръщане на внимание на всеки подробност, споделя Елена. ”Гордеем се да се считаме за „ специалисти в действие” при разрешаването на проблеми. Ако има противоречие, бързо си изясняваме позициите, без да ги одобряваме като персонална подигравка. И най-важното – постоянно съумяваме да се разсмеем един различен и да превърнем застрашаващия спор в смешка, и урок за в бъдеще”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР