Кнесетът (израелският парламент) одобри ротационното споразумение между премиера на Израел

...
Кнесетът (израелският парламент) одобри ротационното споразумение между премиера на Израел
Коментари Харесай

Парламентът одобри сделката на Нетаняху и Ганц за ротационно управление на Израел

Кнесетът (израелският парламент) утвърди ротационното съглашение сред премиера на Израел Бенямин Нетаняху и водача на опозицията Бени Ганц, с което се открива пътят пред новото държавно управление, осведомят локални медии.

Парламентът прокара цялостния законодателен пакет, заложен в съдружното съглашение сред " Ликуд " и " Синьо и бяло ". Сега Нетаняху се чака да получи рекомендации от болшинството в Народното събрание за образуване на ново държавно управление.

След приемането на законодателството депутатите от " Синьо и бяло " започнаха да се разписват под документа с рекомендации Нетаняху да оглави държавното управление, което единствено до преди месец беше немислимо.

По-късно през днешния ден президентът Реувен Ривлин се чака да разпореди мандат на Нетаняху за образуване на идващото държавно управление. Ако претендентът не получи минимум 61 рекомендации до четвъртък среднощ, когато изтича крайният период, страната ще бъде принудена да провежда нови предварителни избори - за четвърти път за малко над година.

Споразумението за споделено ръководство сред Нетаняху и Бени Ганц планува ротационно премиерство по време на мандата. Страните оповестиха, че новото държавно управление ще постави клетва идната сряда, с което ще се постави завършек на едногодишна политическа рецесия.

Най-важната част от законодателния пакет е за ротационното премиерство, която беше утвърдена на второ и трето четене от 72 против 36 депутати. Крайнодясната партия " Ямина " не се яви на гласуването. Партията може да остане в съпротива.

Вчера вечерта Върховният съд на Израел разгласи, че няма възражения против съдружното държавно управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР