КНДР води активна подготовка за пускане във вода на подводница,

...
КНДР води активна подготовка за пускане във вода на подводница,
Коментари Харесай

Пхенян пуска в морето подводница с балистични ракети

КНДР води дейна подготовка за стартиране във вода на подводница, която се допуска, че може да носи балистични ракети, заяви телевизия NHK, съобщи БГНЕС. Тя разполага със сателитни фотоси на корабостроителницата Синпо по източното крайбрежие на страната.

На тях се вижда, че на 3 септември покрай кея са открити 13 колони, а след към 10 дни там се появи ново оборудване с покрив. Неговото строителство е било изцяло приключено на 19 септември. Сградата е дълга 100 метра. Това е доста повече от оборудванията за наличните сега подводници на страната.

Експерти от американския Институт за интернационалните проучвания Мидълбери, които са дали фотосите на малкия екран, счита, че в Северна Корея се прави инспекция за тържествено стартиране във вода на строяща се подводница. През юли водачът Ким Чен Ун персонално инспектира по какъв начин работи корабостроителницата в Синпо. Тогава осведомителната егнция ЦТАК означи, че подводницата ще Бъде употребена за осъществяването на тактически задания в Японско море.

По-рано американски и южнокорейски специалисти нееднократно изказваха мнение, че КНДР строи подводница, способна да носи балистични ракети. Освен това в края на 2017 година страна завърши създаването на нова балистична ракета за подводници “Пукиксон-3 ” 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР