КНДР призова Южна Корея да спре безразсъдните си провокативни действия,

...
КНДР призова Южна Корея да спре безразсъдните си провокативни действия,
Коментари Харесай

Изстреляните от Пхенян ракети - заради безразсъдните провокации на Сеул

КНДР прикани Южна Корея да спре " безразсъдните си провокативни дейности, които провокират военно напрежение в зоната на фронтовата линия ".

Пхенян предизвести, че в противоположен случай Сеул ще се сблъска с " големи " контрамерки в отговор.

В писменото изказване на Генералния щаб на Корейската национална войска со показва, че артилерийският обстрел на севернокорейската войска, извършен на 13 и 14 октомври, е бил " контрапротест, целящ още веднъж да изпрати ясно предизвестие срещу умишлените провокации на съперника във фронтовата зона ".

По-рано тази седмица Северна Корея организира няколко теста на балистични ракети и 170 артилерийски снаряда към морето и изпрати бойни самолети, които прелетяха покрай границата с Южна Корея, което в допълнение увеличи напрежението, провокирано от неотдавнашните оръжейни проби на Севера.

В последните месеци се ускоряват и опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година, откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.

В края на септември южнокорейски източници оповестиха, че първият нуклеарен опит на Северна Корея от 2017 година насам, в случай че подобен се реализира, евентуално ще се случи между 16 октомври и 7 ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР