КНДР прекрати дипломатическите си отношения с Малайзия. Информацията разпространяват АП

...
КНДР прекрати дипломатическите си отношения с Малайзия. Информацията разпространяват АП
Коментари Харесай

КНДР прекрати дипломатическите си отношения с Малайзия

КНДР приключи дипломатическите си връзки с Малайзия .

Информацията популяризират АП и " Ройтерс ", базирайки се на севернокорейската KCNA, която пък цитира Министерството на външните работи на Северна Корея.

Пхенян стачкува против решение на съд да бъде предаден на Съединени американски щати жител на Северна Корея, упрекнат в пране на пари. Севернокорейското ведомство разгласи, че обвиняванията са небивалица и скрит план, проведен от Вашингтон, който е " главният зложелател на нашата страна ".

Министерството на външните работи разясни, че Малайзия е направила " суперголям неприятелски акт " със единодушието си да екстрадира човек, който от години е обвързван със законна външна търговия в Сингапур . Пхенян заяви, че " изцяло прекъсва " дипломатическите си връзки с Малайзия. Също заплаши Съединени американски щати, че " ще заплати цена ".

Съд в Малайзия отхвърли доводите на отбраната по-рано този месец, че обвиняванията са политически стимулирани, отсъждайки, че севернокорейският жител би трябвало да бъде предаден на американските управляващи. Севернокореецът, който е на към 50-годишна възраст, е задържан през 2019 година, откакто Съединени американски щати го упрекнаха в пране на пари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР