КНДР намира опора в собствените си сили, затова ще оцелее

КНДР намира опора в собствените си сили, затова ще оцелее ...

Северна Корея готова да живее и още сто години с международните санкции.


КНДР намира опора в собствените си сили, затова ще оцелее макар и след още сто години международни санкции. Това пише днес в редакционна статия печатният орган на Корейската трудова партия в. "Нодон синмун", предаде ТАСС.

Изданието остро критикува санкционния натиск върху КНДР от страна на САЩ. "Враговете наложиха на страната ни убийствена блокада, след като се провалиха отчаяните им опити да я задушат с военна сила", подчертават авторите.

"Обаче няма значение колко ще траят санкциите - още десет или сто години. Ще преодолеем всички трудности, ще станем най-силната държава на света и социалистически рай на Земята", уверява вестникът.

В тази връзка "Нодон синмун" призовава гражданите на Северна Корея да полагат усилия за осигуряване на икономически растеж, като развиват собствени технологии и производство, за да станат санкциите напразни.

На 10 октомври в Москва разговаряха зам.-външни министри от Русия, Китай и Северна Корея, които се обявиха за преразглеждане на санкциите срещу Пхенян от Съвета за сигурност на ООН, напомня ТАСС, цитирана от БТА.

Източник: novini.bg