Кметството във Варна нае ловец на змии заради нашествие на

...
Кметството във Варна нае ловец на змии заради нашествие на
Коментари Харесай

Община Варна нае ловец на змии заради зачестили инциденти в града

Кметството във Варна нае ловджия на змии поради настъпление на влечугите в града, съобщи Българска национална телевизия. Експертите изясняват появяването им с изключителното състояние от преди три месеца. Според тях, неналичието на хора по улиците и парковете е довело змиите в града. Честата им поява в Морската градина и централната част на Варна накара общинската администрация да наеме експерт за справяне с казуса.

Само преди седмица змия се е появила в центъра на Варна и уплашила хората, които чакали на близката спирка. На място пристигнал ловецът Боян Благоев и след няколко минути я разкрил в близката градинка.

" Когато е имало змия, нямам празно, взимам я. После, както е по закон, отсам и отвън града ги пущам на някакво място, където те се усещат у дома. " - споделя Боян.

Откакто е нает от общината, той се е отзовавал на десетки сигнали. Обикновено съумява да стигне до мястото за двайсетина минути, само че не постоянно съумява да открие змията. Досега е уловил шест - всички са смокове.

Съветва хората, когато видят змия, да не се пробват да я наранят , тъй като са предпазени от закона.

" Далеч от нея. Нямат работа там. Да знаете животното е по-уплашено от нас хората. Така че най-хубавият вид е 112 и дежурният към този момент ме изпраща на адреса. " - изяснява Боян.

Преди години и той е изпитвал смут от змиите , само че взема решение, че единственият метод да преодолее страховете си е да си вземе змия за домакински любим. Така последователно ги учи и когато схваща, че се търси ловджия на змии във Варна, не се колебае. Най-често змии се срещат в изби и тревисти местности, само че се случва да пропълзят и в коли. Успокояващото в тази ситуация е, че в града доста рядко има отровни типове.

У нас се срещат 17 типа змии. Пет от тях имат способността да създават отрови, само че единствено на два типа отровата е рискова за индивида. Това са усойницата и пепелянката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР